محققان پارک علم و فناوری بوشهر موفق به تولید ماست سویای میوهیی پروبیوتیک شدند که دارای خواص ضد سرطانی است.
ابوالفضل روزی طلب، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این محصول اظهار کرد: در سال 89 بر اساس پژوهش انجام شده به این نتیجه رسیدیم که حدود 500 هزار نفر از ایرانیان به دلایل مختلف مانند عدم تحمل لاکتوز یا کازئین شیر قادر به مصرف شیر نیستند از این رو درصدد بر آمدیم که شیر گیاهی بدون چنین معایبی را تولید کنیم و در همین راستا تهیه شیر از سویا را در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان این که از هر کیلوگرم دانه سویا، پنج تا هشت لیتر شیر سویا به دست میآید، تصریح کرد: شیر تهیه شده از سویا به عنوان یک منبع ارزان پروتئینی حدود 2.7 درصد پروتئین داشته و بدون کلسترول بوده و خواص ضد سرطانی و ضد جهشزایی دارد.
به نقل از ایسنا، روزی طلب ادامه داد: یکی از مشکلات ماست سویا این است که نفخزا و گس است و برای حل این مشکل از باکتریهای پروبیوتیکی استفاده کردیم تا بتوانیم از خواص سودمند سویا و این باکتریها بهره ببریم و نهایتا این امکان فراهم شد که قندهای نفخزا را به عنوان ماده غذایی برای پروبیوتیکها استفاده کنیم؛ به گونهای که قندهای رافینوز و استاکیوز که در ماست سویا نفخزا هستند توسط پروبیوتیکهای اضافه شده مصرف شد و ضمن بهبود طعم ماست، زمینه تقویت و رشد بیشتر پروبیوتیکها فراهم شد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این محصول با اشاره به استفاده از پورههای میوههایی مانند زردآلو و توت فرنگی که سبب رشد پروبیوتیکها شد، گفت: پروبیوتیکها توانایی کمی در استفاده از منابع پروتئینی دارند به همین سبب پروتئین پیچیدهای مانند کازئین شیر لبنی سبب رشد آنها نمیشود؛ اما پروتئینهای ساده سویا رشد آنها را افزایش میدهد، از همین رو در ماست پروبیوتیک به دلیل بالا بودن اسیدیته محصول، قدرت زنده مانی پروبیوتیکها افزایش پیدا میکند چرا که پروبیوتیکها باید به میزان کافی حداقل 10 به توان 6 سلول در هر میلیگرم به صورت زنده و فعال به روده برسند تا خواص سلامت بخش خود را ایفا کنند.