X
تبلیغات
رایتل
تکنولوژی مواد غذایی
وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی


1-    مایکروویو چیست ؟

مایکروویو جزء امواج الکترو مغناطیسی است ( مانند نور ) که فرکانس امواج آن بسیار بالا است ( فرکانس امواج مایکروویو خانگی 2450 میلیون هرتز است )

2-   مایکروویو چگونه باعث گرم شدن میشود ؟

موادی توسط پرتوهای مایکروویو گرم میشوند که قادر باشند این امواج را جذب نمایند , و موادی  پرتوهای مایکروویو را جذب میکنند که دارای رطوبت یا آب باشند پس فلزات , شیشه و پلاستیک و غیره که فاقد رطوبت باشند , توسط مایکروویو گرم  نمیشوند .

بنابر این در فرهای مایکروویو تنها مواد غذائی گرم میشوند , به این مفهوم که با نفوذ پرتوهای مایکروویو در غذا , مولکولهای آب موجود در غذا متناسب با فرکانس امواج ورودی نوسان میکنند که در اثر این نوسانات بین مولکولها  اصطکاک ایجاد میشود و این اصطکاک موجب تولید گرما میشود . گرمای تولید شده بستگی به مقدار آب موجود در ماده غذائی دارد . پس هر چه ماده غذائی آب بیشتری داشته باشد در فر مایکروویو زودتر پخته میشود . ( به همین دلیل سبزیجات در فرهای مایکروویو سریعتر میپزند )

3-  دستگاه فر مایکروویو چگونه کار میکند ؟

در فرهای مایکروویو برق ورودی که 220 ولت است توسط یک مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبدیل میشود , سپس قطعه ای به نام مگنترون با دریافت این ولتاژ بالا , امواج مایکروویو را به فرکانس 2350 میلیون هرتز تولید میکند . این امواج توسط لوله های خاصی به نام موج بر به داخل محفظه فر هدایت و در آن ساطع میشود . موج ساطع شده در صورت برخورد با مواد غذائی جذب و تبدیل به حرارت میشود .  


4-   پرتوهای مایکروویو برای انسان چه خطراتی دارد ؟

امواج مایکروویو قادرند در بافتهای بدن انسان نیز مانند مواد غذائی تولید گرما کنند , که در این صورت باعث سوختگی میشوند .

عوارض برخورد با امواج مایکروویو عبارتد از :

·        عدسی چشمها به گرما بسیار حساسند , بنا بر این پرتو گیری دائم با پرتو های مایکروویو میتواند سبب آب مروارید گردد .

·        این پرتوها میتوانند باعث کشته شدن اسپرم در مردان و ناباروری موقت آنها گردد .

·        بدن انسان با قرار گرفتن در میدانهای مایکروویو از خود واکنش نشان میدهد و مانند زمانی عمل میکند که در شرف بیماری است .

·        تا کنون به درستی مشخص نشده است که چه مقدار از امواج مایکروویو برای انسان خطر ندارد ، بنابر این " از پرتو گیری غیر ضروری " اجتناب کنید .

·        حساسترین قسمتهای بدن در برابر پرتوهای مایکروویو عبارتند از عدسی چشم ، روده ، مثانه و غدد جنسی مردان .

5-مزایای فرهای مایکروویو چیست ؟

·        انرژی پرتوهای مایکروویو تنها توسط مواد غذائی به حرارت تبدیل میشود .

·        غذای طبخ شده در فر مایکروویو خاصیت رادیو اکتیویته ندارد .

·        گرم شدن شیر و غذا توسط فرهای مایکروویو این مزیت را دارد که به قند و پروتئین موجود آنها آسیب نمیرسد و همچنین ویتامینها نیز کمتر از بین میروند .

·        مدت زمان طبخ غذا در فرهای مایکروویو کوتاه است .

·        در استفاده از فرهای مایکروویو افزودن آب به مواد غذائی ضروری نمیباشد .

·        اتلاف انرژی در فرهای مایکروویو بسیار کمتر از فرهای معمولی است .

6-    محدودیتهای استفاده از فرهای مایکروویو در طبخ غذا

·        مواد غذائی که قرار است زمان زیادی نگهداری شود بهتر است با فرهای مایکروویو طبخ نشود .

·        گاهی غذا در فرهای مایکروویو همگن و یکدست پخته نمی شود و در نتیجه ممکن است برخی نقاط از مواد غذائی سرد یا نیمه پخته باقی بماند , لذا برای پخت همگن , اغلب لازم است غذا را برگردانید و یا به هم بزنید .

·        حتی الامکان غذا را در ظرفهای درب دار طبخ نمائید .

·        درب ظروف بایستی طوری باشد که بخار به آرامی از آن خارج شود .

·        اگر روی ظروف را با پوشش مخصوص می پوشانید بایستی پوشش را سوراخ سوراخ نموده تا امکان خروج بخار وجود داشته باشد .

·        هر چند وقت یک بار غذا را به هم زده و یا آنرا زیر و رو کنید .

·        قطعه های بزرگ گوشت را با توان 100% طبخ ننمائید ؛ بهتر است این قطعات را با توان 50% و در زمان طولانی تر طبخ کنید

·         مرغ و ماکیان درسته را در فرهای مایکروویو طبخ ننمائید .

·        آب ممکن است در فر مایکروویو به جوش نیاید ولی دمای آن بسیار بالا است و در صورتی که به سرعت از فر خارج گردد با یک تکان کوچک سر رفته و به دست و صورت پاشیده میشود .

·        در صورتی که آب در فر مایکروویو کاملآ داغ شود , بلافاصله پس از خروج قهوه یا شکر به آن اضافه نکنید زیرا آب سر میرود , در این صورت ممکن است به شما آسیب برساند .

·        برای داغ کردن آب و مایعات به توصیه های ارائه شده در کتاب راهنمای فر توجه نمائید .

·        هرگز غذای نیمه پخته توسط مایکروویو را در یخچال نگهداری نکنید .

·        مواد غذائی را قبل از قرار دادن در فرمایکروویو از پوشش ( تفافه ) که هنگا م انجماد روی آن بوده است خارج کنید .

·        بعد از یخ زدائی بلافاصله غذا را طبخ نمائید .

·        از انجماد و یا نگهداری مواد یخ زدائی شده برای استفاده های بعدی خودداری کنید .

·        غذاهای فوری ( مانند سوسیس )را حتمآ تا زمانی که از آنها بخار خارج شود گرم نمائید .

·        غذاهای فوری ( مانند سوسیس ) را قبل از گذاشتن در فر مایکروویو , توسط چنگال چند سوراخ در آنها ایجاد نمائید

·        قبل از مصرف غذاهای گرم شده در فر مایکروویو حد اقل 30 ثانیه صبر کنید .

7-   نکات ایمنی در استفاده از فرهای مایکروویو :

·        فویل آلومینیوم نباید با بدنه فر برخورد نموده ویا خیلی نزدیک باشد .

·        ظروفی که دارای درب محکم و بدون روزنه هستند و یا ظروف دارای پوشش کاملآ بسته را در فرهای مایکروویو بکا نبرید .

·        در فرهای مایکروویو ظروف شیشه ای نشکن و یا کاغذ و پلاستیک مخصصوص استفاده کنید .

·        کاغذ معمولی را در فرهای مایکروویو استفاده نکنید .

·        برای پختن و یا گرم کردن موادی که دارای پوست می باشند مثل کوجه فرنگی و سیب زمینی . غیره روی پوست آنها چند سوراخ ایجاد نمائید .

·        هرگز تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهید .

·        هرگز فر مایکروویو را خالی روشن نکنید .

·        هرگز قوطیهای کنسرو و شیشه های در بسته محتوی مواد غذائی را در فر قرار ندهید ؛ زیرا ممکن است منفجر شده و به افراد آسیب برساند .

·        برای جلوگیری از خطرات ناسی از روشن شدن احتمالی فر خالی , میتوانید همیشه یک لیوان آب داخل فر بگذارید .

·        از یک پریز برق بطور مشترک برای فر و دستگاههای دیگر استفاده نکنید .

·        هرگز از سیم سیار یا سیم اضافی برای اتصال فر به برق استفاده نکنید .

·        قفل ایمنی درب فر را دستکاری نکنید .

·        هرگز فر را با درب باز ( و یا وقتی که درب فر کاملآ بسته نمیشود ) استفاده نکنید .

·        نشتی اشعه مایکروویو بایستی با دستگاههای مخصوص اندازه گیری گردد که مقدار آن از حد استانداردهای بین المللی بیشتر نباشد .

·        پوشش پلاستیکی معمولی و یا ظروف پلاستیکی معمولی را در فرهای مایکروویو استفاده نکنید .

 

توجه :

" فر مایکروویو یکی از خطرناکترین وسایل خانگی محسوب میگردد ."





طبقه بندی:
ارسال توسط چیا ابراهیمی طاینه
آخرین مطالب

قالب وبلاگ