تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

ضرر های روغن جامد


به این علّت هست که برای جامد کردن روغنهای نباتی نسبت به تزریق هیدروژن در آن اقدام میکنند که البتّه به علّت مضر بودن آن در کشورهای اروپایی تولید روغنهای نباتی جامد ممنوع هست . 

ولی متاسفانه در ایران و کشورهای جهان سوم هنوز تولید آن به علّت اینکه سیستم بهداشتی که بر اساس اوّل پیشگیری و بعد معالجه پایه ریزی نشده هنوز تولید این روغنها آزاد است .




به گفته وزیر بهداشت, 85 درصد ایرانیان از روغن جامد استفاده می‌‏کنند. , دکتر کامران باقری لنکرانی, وزیر بهداشت, درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه شیوع بیماری‌‏های قلبی در کشور بالا است که این موضوع به عادات غذایی نامناسب مردم, استعمال سیگار و عدم تحرک آنها بازمی‌‏گردد. 


بر اساس اطلاعات و آمار موجود، روزانه ۸۰۰ مورد مرگ در کشور اتفاق میافتد که ۳۰۰ مورد آن به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است. بدون شک یک علت عمده ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه نامناسب است. نکته مهم اینکه زمینه این بیماریها از دوران کودکی در بدن شکل میگیرد. تمایل به مصرف غذاهای چرب، شور، برشته، سرخ شده ودودی شده از کودکی شکل میگیرد و ذائقه ما را میسازد و عوض کردن آن در بزرگسالی مشکل است. یکی دیگر از مهمترین مشکلات تغذیهای در کشور ما که از همان کودکی در فرهنگ غذایی ما جا افتاده، مصرف روغنهای نباتی جامد یا هیدروژنه است 

بین این چربی‌ها و سکته قلبی ارتباط مستقیمی وجود دارد. 
روغنهای نباتی مایع با دارا بودن مقادیر کافی از اسیدهای چرب غیراشباع و نداشتن کلسترول برای تغذیه، مناسب تر از روغن جامد هستند. اکثرروغنهای نباتی مایع مقدار بسیار کمی اسید چرب اشباع و به ندرت ایزومرهای ترانس دارند در حالی که روغن های جامد حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده و ایزومر ترانس هستند.لازم به ذکر است که روغنهای نباتی جامد ابتدا به صورت مایع هستند و در کارخانههای تولید روغن برای بالا بردن مقاومت، آنها را هیدروژنه یا جامد میکنند. در این فرایند اسیدهای چرب روغن، اشباع میشود و به همین دلیل به این روغنها اشباع شده میگویند. روغنهای جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند، حرارت را بهتر تحمل میکنند و علاوه براین به نور حساس نیستند ولی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع شده برای سلامت زیان آورند.علاوه بر این، جریان هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس هم که ضرر مضاعفی برای سلامت دارد در این روغنها بوجود میآید. به همین دلیل روغنهای جامد اگر چه برای سرخ کردن در حرارت زیاد، بهتر از روغن های مایع معمولی هستند، اما بطور کلی در لیست غذاهای خطرناک قرار میگیرند. 

در نتیجه برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد از روغن‌های مایع مانند روغنهای زیتون و آفتابگردان استفاده کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد