تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

چگونه مواد غذایی را به روش صحیح فریز کنیم؟


موادّ غذایی قبل از فریز شدن، باید به‌طور مناسب بسته‌بندی شوند تا عطر، طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست ندهند و سرمای فریزر و خشکی محیط آن، سبب خراب شدن آن‌ها نشود.

 
نکته قابل توجّه اینکه قبل از بسته‌بندی مادّه غذایی، باید هر بار مصرف کردن، مقدار مورد نیاز مشخص شود، چرا که بسته‌ی خارج شده از فریزر، نباید دوباره به فریزر باز گردانده شود. خانواده‌ها برای فریز کردن موادّ غذایی از دو نوع بسته‌بندی استفاده می‌کنند:




 
1ـ نوع ظرف‌های دردار از جنس‌های گوناگون، مانند: پلاستیک و فلز
۲ـ کیسه‌ی نایلون یا پلاستیک‌های زیپ‌دار ویژه بسته‌بندی
 
کارشناسان تغذیه سفارش می‌کنند که موادّ غذایی را در ظرف‌های شیشه‌ای قرار داده و در فریزر گذاشته شوند، زیرا این ظرف ها موادّ شیمیایی ندارند که با غذا ترکیب شود، امّا باید هنگام پُر کردن این ظرف‌ها از مادّه‌ی غذایی، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا بر اثر یخ زدن مادّه غذایی، ظرف‌ها نشکند.بسته‌بندی با کیسه‌های نایلونی یا کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار، رایج‌ترین روش بسته‌بندی در میان خانواده‌ها است.
 
به تازگی در بعضی از کشورها از کاغذهای مخصوص چند لایه برای بسته‌بندی موادّ غذایی مثل انواع میوه، سبزی، گوشت استفاده می‌شود. این نوع کاغذها به خوبی از مادّه غذایی محافظت می‌کنند.
 
اگرچه در فریز کردن درست موادّ غذایی، تغییری در عطر و طعم و بوی آنها ایجاد نمی‌شود، امّا بی‌شک از ارزش غذایی آنها کاسته می‌شود. به‌ویژه اگر موادّ غذایی بیشتر از زمان استاندارد در فریزر نگه‌داری شوند.
 
اگر موادّ غذایی به‌طور صحیح بسته‌بندی شوند و به‌سرعت در دمای فریزر سرد شوند، کیفیت خود را بیشتر حفظ می‌کنند و مدّت ماندگاری‌شان افزایش می‌یابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگرچه موادّ غذایی به ظاهر سالم‌اند، امّا هیچ‌گونه ارزش غذایی ندارند.
 
بسته‌های غذایی را چگونه در فریزر نگه‌داری می‌کنید؟
 
1ـ اصولاً باید توجّه داشته باشید که دمای فریزر همیشه پایین‌تر از ۱۸ درجه سانتی‌گراد باشد. هرگونه تغییر دما، سبب خراب شدن موادّ غذایی داخل فریزر می‌شود.
 
2ـ از پُر کردن فریزر با موادّ غذایی که همگی تازه‌اند و نیاز به یخ زدن دارند، بپرهیزید. چون این کار سبب افزایش ناگهانی دمای فریزر و کاهش کیفیت موادّ غذایی می‌شود. بنابراین موادّ تازه را به‌تدریج در فریزر بگذارید.
 
3ـ این نکته را هم فراموش نکنید که نخستین بسته‌ی غذایی فریزر شده، باید اوّلین بسته‌ای باشد که برای مصرف از فریزر خارج می‌شود.
 
اگر این روش‌ها را به کار ببرید، مطمئن باشید همواره از موادّ غذایی تازه استفاده خواهید کرد.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد