در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،67 درصد ویتامین ب3، 80 درصد ویتامین ب1 ، 90 درصد ویتامین B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، 60 درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.
یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می
کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در
ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و
برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می
باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های
پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.
یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به
سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می
باشد، برای مثال در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدی شرکت می کند، نوعی آنتی
اکسیدان می باشد و وظیفه ایمن سازی بدن را بر عهده دارد. سلنیوم با کمک
ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل می کند. سلنیوم نه تنها برای
مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماری های قلبی، کاهش علامت های تنگی
نفس و درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید می باشد.
برنج قهوه ای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم می باشد، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید می باشد.
برنج قهوه ای و تمامی غلات و دانه های سبوس دار، منبع بسیار خوبی از منیزیم
می باشند. منیزیم فعال کننده بیش از 300 نوع آنزیم می باشد. این آنزیم ها
در استفاده بدن از گلوکز و انسولین شرکت می کنند. بر اساس مطالعات به دست
آمده برنج قهوه ای، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کم می کند.
منیزیم، فشار خون را کم می کند، سردردهای میگرنی را از بین می برد، کاهش
دهنده تنگی نفس می باشد، از گرفتگی عضلانی جلوگیری می کند، جلوی خستگی را
می گیرد و ابتلا به سکته قلبی و بیماری های قلبی را کم می کند. همچنین
منیزیم توسط کلسیم، حرکات اعصاب و عضلات را کنترل می کند.
منیزیم هم مانند کلسیم برای سلامت استخوان مفید است. دو سوم منیزیم بدن، در استخوان ها جای دارد.
برنج قهوه ای، 3 برابر برنج سفید دارای فیبر می باشد. فیبر باعث پایین آمدن
کلسترول، کنترل قند خون و دیابت، از بین برنده سرطان روده بزرگ و یبوست می
باشد.
روغن برنج قهوه ای(یا روغن سبوس برنج)، دارای مقدار کمی کلسترول LDL(کلسترول بد) می باشد.
باسماتی جزوی از برنج های قهوه ای می باشد. باسماتی و دیگر برنج های قهوه ای، شاخص گلیسمی کمتریی دارند.
برنج قهوه ای را می توان تا 6 ماه نگهداری کرد.