متخصصان تغذیه تاکید کردند که نوشیدن سودا و سایر نوشیدنی های شیرین مثل آب میوه ها، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افراد بزرگسال افزایش می دهد.
در یک مطالعه بین المللی بر روی ریزمغذی ها و فشارخون معلوم شد که در ازای هر بار مصرف این قبیل نوشابه های شیرین در روز، 6/1 mmhg فشارخون سیستولیک و 8/0 فشارخون دیاستولیک را افزایش می دهد.
روزنامه سان در گزارشی دراین باره منتشر کرد: این محققان تاکید کردند کسانی که بیشتر از نوشابه های شیرین حاوی دو نوع قند گلوکز و فروکتوز استفاده می کنند، اغلب دچار فشار خون بالا هستند.
این
محققان با مطالعه بر روی دو هزار و 696 شرکت کننده در گروه سنی 40 تا 59
ساله و در هشت منطقه مختلف آمریکا و دو منطقه انگلیسی، نتایج فوق دست یافته
اند.