تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

سالم‌ترین نوشیدنی بعد از آب


یک دکترای شیمیِ مواد غذایی در دانشکده داروسازی زنجان با بیان اینکه قند بالای نوشابه‌ها موجب سیری زودهنگام در موقع غذا خوردن می‌شود، دوغ را بهترین جایگزین مصرف نوشابه و سالم‌ترین نوشیدنی بعد از آب عنوان کرد.





ادامه مطلب ...

اطلاعات اجباری در برچسب‌های مواد غذایی بوسیله پارلمان اروپا


پارلمان اروپا مقررات جدیدی را درباره برچسب‌های اجباری مواد غذایی تصویب کرده و این برچسب‌ها اطلاعات واضحی از محتوای مواد مغذی و انرژی فراورده غذایی و کشور محل ساخت آن است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه پارلمان اروپا پس از سال‌ها بحث و جدل در این باره چهارشنبه 6 ژوئن مقرراتی را برای هماهنگ کردن اطلاعات اجباری- شامل تاریخ انقضای مصرف و اطلاعات درباره مواد مغذی- بر روی برچسب‌های مواد غذایی تصویب کرد تا شیوع فزاینده چاقی مقابله کند.

بر اساس این مقررات برچسب‌های مواد غذایی در سوپرمارکت‌ها در طول 5 سال آینده باید محتوای انرژی به همراه میزان چربی، چربی اشباع‌شده، کربوهیدرات، قند، پروتئین و نمک را در 100 گرم یا 100 میلی لیتر محصول غذایی را نشان دهند.

این برچسب‌ها با اندازه فونت حداقل 1.2 میلی‌متر به آسانی قابل خواندن خواهند بود و 14 ماده آلرژی زای شناخته‌شده باید در فهرست اجزای مواد غذایی با فونت ضخیم مشخص شوند.

مقررات فعلی درباره کشور محل تولید ماده غذایی که درباره گوشت گاو، عسل، روغن زیتون و سبزی‌ها و میوه‌های تازه اعمال می‌شود به گوشت تازه سایر حیوانات از جمله گوسفند، بز، طیور و خوک نیز گسترش خواهد یافت.

غذاهای ساختگی- مانند پنیرهای که در واقع از روغن‌های گیاهی و آب ساخته شده‌اند و شیری در آنها وجود نداد- باید در برچسب شان این موضوع را اظهار کنند، برای مثال پنیر ساخته شده از روغن گیاهی.

کمیسیون اروپا در طول سه سال آینده در باره اینکه آیا میزان "چربی‌های ترانس" مواد غذایی را که باعث افزایش کلسترول خون و بیماری قلبی می‌شوند را نیز به اطلاعات اجباری برچسب‌ها اضافه کند، تصمیم خواهد گرفت.


فاسد نشدن برخی از غذاها


تا بحال اسم "بیسین" به گوشتان خورده؟ راستش را بخواهید تا همین چند وقت پیش چنین اسمی به گوش هیچ کس نخورده بود. اما اهالی دانشگاه مینه سوتا اخیرا بطور خیلی تصادفی کشف کردند که ماده ای وجود دارد که مانع از تجزیه و فساد پروتئین ها می شود و همچنین می تواند جلوی رشد باکتریهای فاسد کننده را بگیرد. آنها نتوانستند اسمی بهتر از "بیسین" برای این ماده پیدا کنند.




ادامه مطلب ...

انواع آب معدنی


آب معدنی ، موضوعی است که با نزدیک شدن به فصول گرم سال، بحث درباره آن دوباره به صورت جدی شروع می شود.


ادامه مطلب ...

خوراک ماهی و کرفس؛ غذایی برای رفع التهاب و درد مفاصل


مهم‌ترین ویژگی این غذا که آن را برای افرادی که مفاصل دردناک و متورم دارند مناسب می‌سازد سرشار بودن آن از امگا 3 است.


مهم‌ترین ویژگی این غذا که آن را برای افرادی که مفاصل دردناک و متورم دارند مناسب می‌سازد سرشار بودن آن از امگا 3 است. ماهی، مغز گردو و روغن زیتون در کنار سبزیجاتی همچون سیر و کرفس و... با خواص منحصر به فرد خود در کاهش التهاب‌های مفصلی موثرند.

در واقع این غذا از نوعی الگوی غذایی سالم پیروی می‌کند که رژیم مدیترانه‌ای نام دارد و این روزها طرفداران زیادی را جلب کرده است. این الگوی غذایی در کشورهای حاشیه مدیترانه که محل کاشت درختان زیتون و مصرف غذاهای دریایی است از سال‌ها پیش وجود داشته است. پژوهشگران دریافته‌اند که انواع سکته، بیماری‌های قلبی، دیابت و دردهای مفاصل در مردم ساکن در این مناطق کمتر است و به طور کلی آن‌ها نسبت به مردمان دیگر از سلامت نسبی و طول عمر بیشتری برخوردارند. محققان ریشه سلامت آن‌ها را بر پایه رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و دانه‌های خوراکی و آجیل، مصرف مداوم روغن زیتون، سیر و غذاهای دریایی و مصرف کمتر گوشت قرمز می‌دانند. این رژیم سبب کاهش التهاب مفاصل - که سبب درد و ورم در مفاصل می‌شود - و نیز پیشگیری از آن می‌شود.


کارهای مرتبط با علوم و صنایع غذایی


وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور:

انستیتو پاستور ایران

سازمان بهزیستی کشور

شرکت سهامی دارو پخش

سازمان تأمین اجتماعی

شرکت توسعه ی صنایع پزشکی

انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور

فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران

وزارت جهاد سازندگی:

سازمان امور عشایر ایران

شرکت سهامی شیر ایران

شرکت خدمات مهندسی جهاد سازندگی

شرکت سهامی شیلات ایران

سازمان دامپزشکی کشور

مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

وزارت بازرگانی:

مرکزتوسعه صادرات ایران

سازمان گسترش خدمات بازرگانی

سازمان غله کشور

سازمان بازرسی و نظارت بر توزیع کالا

وزارت کشاورزی:

مؤسسه مهندسی و زراعی

سازمان چای کشور

شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی

شرکت خدمات حمایتی کشاورز


سالسا؛ سسی به گرمای تابستان


سالسا؛ سسی به گرمای تابستان سالسا لغتی است که در زبان اسپانیایی معادل سس به کار می رود. در مکزیک سالسا به سس هایی گفته می شود که به عنوان جزو لاینفک بسیاری از غذاها استفاده شده و باعث بهبود طعم و مزه می شود. بسیاری از سالساها، به جهت وجود انواع فلفل در ترکیبشان بسیار تند هستند. جالب اینکه در سراسر دنیا، بنا به ذائقه مردم صدها نوع سالسا وجود دارد. در آمریکا سالسا معادل یک نوع سس گوجه فرنگی تند مکزیکی است که به عنوان یک طعم دهنده مخصوصا با چیپس تردیلا مصرف می شود. در سال 1991 سالسا در میان انواع سس های گوجه فرنگی بیشترین فروش را در آمریکا داشت. در سال 1992 فروش سالسا چیزی معادل 802 میلیون دلار بود. این افزایش فروش همچنان ادامه دارد به طوری که امروزه سالسا تقریبا نیمی از سس های فروخته شده در آمریکا را بالغ می شود. هرچند که مکزیکی ها بیش از هزار سال است که سالسا را شناخته اند اما سالساهایی که ما امروزه می شناسیم با نوع اولیه آن متفاوت بوده و از ترکیب مطبوع مواد اولیه دنیای قدیم و جدید تشکیل شده است. 



ادامه مطلب ...

عمل آوری نان


بررسی مواد اصلی تشکیل دهنده نان و مکانسیم اثر این مواد در عمل آور خمیر




ادامه مطلب ...

چگونه شکلات درست می کنند؟


برداشت محصول

ابتدا دانه های کاکائو که داخل پوسته می باشند را برداشت می کنند. پوسته رویی را می شکنند ودانه ها را از درون پوسته بیرون می آورند. حال دانه ها را می گذارند تا خشک شوند. برای به دست آوردن شکلات مرغوب، باید برای خشک شدن دانه هفت روز صبر کرد. معمولاً دانه ها را در نور خورشید خشک می کنند. البته روش های دیگری هم وجود دارد که دانه ها را سریع تر خشک می کند (معمولاً در تولید انبوه، از نور آفتاب استفاده نمی شود)؛ ولی کاکائوی به دست آمده کیفیت کاکائویی که زیر نور آفتاب خشک می شود را ندارد.

حال دانه های خشک شده را تفت می دهند و سپس آن ها را آسیاب می کنند. در این مرحله، چربی کاکائو را با تحت فشار قرار دادن ماده ی حاصله، از کاکائو جدا می کنند. آنچه که باقی      می ماند، به پودر کاکائو معروف است.


ادامه مطلب ...

نان های ترد برای کاهش وزن؟


قسمت های خشک و ترد انتخاب صحیحی برای مصرف نان می باشد زیرا روی بخش نرم و تازه نان اتفاقی نیفتاده است که هضم و جذب را اسان نماید.

خوردن این بخش ازنان مثل خوردن غذای خام است زیرا برای اینکه ارد قابلیت هضم وجذب پیدا کند باید عمل بیاید.بنابراین خوردن قسمت خمیری نان ممکن است ناراحتی های گوارشی را در پی داشته باشد.در بسیاری از افراد پس از مصرف این بخش اسیدیته معده زیاد می شود.درضمن مواد مغذی نان پخته با قسمت خمیری قابل مقایسه نیست.

پس کسانی که به طور طبیعی اسید معده شان بالاست یا به وضعیت تغذیه ای شان اهمیت می دهند باید نان برشته و ترد را انتخاب کنند.

البته گروهی از افراد عادت به مصرف نان خشک به جای نان تازه دارند مخصوصا در حجم بالا! در حالی که این عادت چندان خوبی نیست!

همین جا باید یاداور شد که سی گرم نان خشک در مقایسه با سی گرم نان تازه کالری بیشتری دارد.نان خشک فقط ارد است و نان تازه از اب و ارد تشکیل شده است.پس برخلاف تصور عامه مردم  نان های خشک مخصوصا در مقادیر فراوان به کسانی که قصد کاهش وزن را دارند توصیه نمی شود.

مصرف نان خشک بیشتر به خانم های بارداری که تهوع صبحگاهی دارند و بهتر است غذایی که مصرف می کنند اب کمتری داشته باشد پیشنهاد می شود ودر غیر این صورت باید در میزان مصرف این نوع از نان ها که بسیارهم خوش خوراک هستند حد تعادل را رعایت کرد!