تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

مضرات مصرف نوشابه های گازدار


تازه ترین تحقیقات نشان میدهد, مصرف   نوشابه‎‎ هـای گـازدار خـطر ابتـلا بـه سرطان مری‎‎ را که یک بیمـاری کـشنـده اسـت افزایش میدهد. به گزارش خبرگزاری رویتـرز, نتـایـج چندین‎‎‎ مطالعه‎‎ که در نشست کارشناسان سرطان و بیماریهایروده‎‎ و معده در نیـواورلـئان ارایه‎‎‎ شد, نشان مـیدهـد, آنچـه کـه مـردم می‎‎خورند و مینوشند در بروز انواع سرطانها موثر است.

دکتر کاپلان‎‎ از بـیمـارستـان عمـومـی ماساچوست و دانشکـده پـزشکـی هـاروارد در بوستون‎‎ گفتاین تحقیقبـرتـوصیـه هـایپزشکی‎‎ در باره‎‎ تغذیه سالم تاکید می کند.

محققان‎‎ بیمارستان تاتا در هنـد نیـز موفق شدند, ارتبـاط نیـرومنـدی را میـان افزایش مصرف سرانه‎‎ نوشابه های غیرالـکلـی گازدار در 50 سال گذشته و افزایش میـزان ابتلا به سرطان مری در آمریکا بیابند.

آنها با بررسی اطلاعات‎‎ وزارت کشاورزی آمریکا دریافتند, مصرف سرانه‎‎ نوشابه هـای گازدار از 49 لیتـر در سـال 1946 بـه 224 لیتر در سال 2000 رسیده‎‎ اسـت کـه بیـش از 450 درصد افزایش نشان میدهد.

بر اساس اعلام انجمن‎‎ سرطان آمریکا در 25 سال گذشته میزان‎‎ بـروز سـرطان مـری در مردان سفید پـوسـت آمـریکـایـی 570 درصـد افزایش یافته استدر سـال13900 , 2003 مـرد و زن بــه سرطان‎‎ مری مبتلا شدند که تمام آنها جانخود را از دست دادند.

میزان‎‎ بروز سرطان مـری بعـد از بـالا رفتن مصرف نوشابه های غیرالـکلـی گـازدار افزایش یافته است.

تحقیقات نشـان‎‎ مـیدهـد ایـن ارتبـاط اتفاقی‎‎ نیست‎‎ و یک مبنای زیست شناختی دارد. 
مصرف
 نوشابه‎‎های گـازدار ورم معـده و ورم معده‎‎ نیز رفلاکس معده را سبب مـی شـود که با بروز سرطان مری مرتبط است.

درکشورهایی که‎‎‎ مصرف سرانه نوشابههای گازدار غیرالکلی در آنها بیش از 76 لیتر است آمار بروز سرطان مری نیز در حد بالایی است.

تحقیق دیگری نشـان داد, کسـانـی کـه کافئین بیشتری‎‎ مصرف میکنند ناهنجـاریهـای کبدی در آنها کمتر مشاهده میشود.

نوشیدن قهوه و دیگر نـوشیـدنـی هـای کافئین دار یک فایده‎‎ بالقوه دارد. 
محققان
 موسسه ملی دیابت و بیماریهای کلیوی‎‎ گوارشی‎‎با بررسی بیماران کبدی بـا مطالعه‎‎‎ 5944 فرد بزرگسال که به علت مصـرفزیاد الکلعفونت‎‎ هپاتیت, آهن اضـافـی در خون یا چاقی در معرض افـزایـش خـطر آسیـب کبدی قرارداشتند, دریافتند این افراد هـر چه‎‎قهوه بیشتری مصرف کردند عملکرد کبد آنها طبیعیتر بود

امـروزه مصرف نوشابه های گازدار بطور فزاینده میان مـردم باب گردیده است. اما آیـا مـصـرف کنـنـدگان از مـضرات این نوشابه های رنگارنگ با خبرند؟ پیـش از آن کـه جـــرعه ای دیـگر از نـوشـابـه خـود را بــنوشید بهتر است این مـقاله را
مطالعه نمایید:

پــژوهشگران مضرات مصرف نوشابه های گازدار را چـنـیـن برمیشمارند:

1- پـوسیدگی دندانها: تمام نوشابه های گازدار خاصیت اســیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندانها میگردند. همچنین میزان قند بالای این گـونه مـحــصولات پوسیدگی دندانها را تسریع میکنند.

2-  چاقی: نوشابه های گازدار عمدتا از آب تصفیه شده، افزودنیهای مصنوعی و شکر تصفیه شده تهیه میگردند. بنابراین فاقد هرگونه ارزش تغذیه ای بوده و تنها به خاطر میزان قند بالایشان دارای کالری زیادی میباشند که سبب چاقی در فرد مصرف کننده میگردند. در نوشابه های رژیمی نیز جای شکر معمولی از آسپارتام استفاده میکنند که در ضمن آنکه یک ماده اشتها آور میباشد برای سلامتی نیز مضر بوده و مصـرف آن میگرن، سرگیجه و کاهش توان حافظه را بدنبال دارد.  

3- سوء تغذیه: افرادی که به مصرف نوشابه های گازدار اعتیاد دارند و از طرفی که این محصولات موجب کاهش اشتها میگردند بنابراین فرد معتاد تنها به مصرف نوشابه های گازدار روی آورده و دچار سوء تغذیه میگردند.هنگامی که شما در بطری یک نوشابه گازدار را میگشایید بلافاصله حبابها و گازهای موجود در آن به بیرون جهیده وظاهر میگردند.گاز اینگونه محصولات بسبب وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن در ترکیباتشان میباشد که سبب اسیدی گشتن اینگونه محصولات نیز میگردند.PH نوشابه های گازدار بین 2.5 تا 3.5 میباشد که موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده میگردند. در کل مسیر سیستم گوارش تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنین محیط اسیدی میباشد. اما در دیگر اعضای سیستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محیط اسیدی ناهنجاری ایجاد میگردد. چراکه مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب پذیر میباشند. اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده عملکرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار میدهد. هنگامی که معده ناکارآمد میگردد غذای مصرفی گوارش نیافته باقی مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ میگردد. افرادی که از زخم معده و سوزش سر سینه رنج میبرند باید از مصرف نوشابه های گازدار جدا خودداری کنند.

4- تاثیر بروی کلیه ها: هنگامی که میزان اسید فسفریک خون افزایش می یابد کلیه ها قادر بدفع سریع آن نمیباشند بنابراین فشار مضاعفی بروی کلیه ها تحمیل میگردد. مصرف نوشابه های گازدار سبب میگردد تا کلسیم از استخوانها برداشته شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به سنگ کلیه میگردد.

 5- تاثیر بروی پوست: خون اسیدی بروی عملکرد گلوتایتون تاثیر میگذراد. گلوتایتون یک آنزیم با خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد. علاوه بر آن نوشابه های گازدار فاقد هرگونه مواد معدنی و ویتامین میباشند. افرادی که نوشابه مصرف میکنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش میدهند و بدن خود را از ویتامینها و مواد معدنی که برای سلامتی پوست ضروری میباشند محروم میسازند. بنابراین پوستشان بیشتر دچار چین و چروک میگردد.

7-  تاثیر بروی استخوانها: اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار ماده ای بسیار سمی میباشد. در صنعت از اسید فسفریک بعنوان سختی گیر آب استفاده میگردد. به این طریق که اسید فسفریک سبب زدودن کلسیم و منیزیوم از آب سخت میگردد. اسید فسفریک در بدن نیز دارای عملکرد مشابهی میباشد. یعنی یون کلسیم را از استخوانها بر داشته و پوکی استخوانها را سبب میگردد.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد