تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

برخی گونه های قارچ باعث بهبود کیفیت پنیر


پنیر یکی از متنوع ترین فرآورده های شیر است که شامل پروتئین آ لبومین ، کازئین ، آب پنیر ، لاکتوز و چربی می با شد. رایج ترین روش تهیه آن اضافه کردن آ نزیم های رنین یا پپسین است که باعث لخته شدن کازئین شیر و در نتیجه ساخت پنیر می شود. با انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ، برخی از پنیر ها را با استفاده از باکتری یا قارچ مخصوص عمل می آورند و این عمل موجب عطر و طعم خاصی در مرحله عمل آوری پنیر می شود.
 دو نوع پنیر کممبرت (Camembert ) و راکفورت ( Roquefort ) به ترتیب توسط قارچp.camemberti و p.roqueforti عمل آ وری می شود.
 روش کار :
برای تهیه پنیر کممبرت به شیر، آنزیم رنین اضافه می کنند. در اثر این آنزیم ، شیر لخته می شود . سپس لخته ها را در قالب های پنیر می ریزند تا آب آن خارج شود و بعد آبگیری تکمیلی را انجام می دهند   ادامه مطلب ...

چگونگی تدوین پروژه و پایان نامه


برای نوشتن یک پایان نامه یا پرژه تحصیلی در یک چهار چوب علمی محقق ناگزیر به رعایت اصولی است که هم نگارش مطلب برای وی آسانتر شود و هم مطالعه آن برای دیگران به سادگی امکان پذیر باشد این اصول سه گانه به شرح ذیل میباشند .


1) اصول تنظیم و تدوین مطلب
2) اصول نگارش و نوشتن مطلب
3) اصول منابع و مآخذ مطلب 


  ادامه مطلب ...

میگو و ارزش تغذیه ای آن


میگو از جانوران سخت پوست ساکن دریاها است که دارای اسکلت خارجی بوده و به همین دلیل آنها را سخت پوست نام نهاده اند  .در رده سخت پوستان راسته ای به نام ده پایان وجود دارد که از جنس های مختلفی تشکیل شده است در میان جنس های مختلف ده پایان ، میگو ار فراوانی گونه ای نسبتا خوبی برخودار است.



 
ادامه مطلب ...

ریزپوشانی میکروارگانیسم های پروبیوتیک


امروزه گرایش زیادی به مصرف موادغذایی فراویژه یعنی غذاهای دارای ارزش دارویی و تغذیه ای ویژه علاوه بر خواص تغذیه ای پایه، بوجود آمده است. پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها و سین بیوتیک ها و محصولات غنی شده تغذیه ای، همگی از جمله این مواد غذایی هستند. در نتیجۀ مصرف مواد غذایی فراویژه ، جمعیت میکروبهای ساکن روده از تعادل بهتری برخوردار می شود که به موجب آن سلامت بیشتر را برای مصرف کنندگان به دنبال دارد. مصرف فرآورده های پروبیوتیک از روش های مناسب و مؤثر تنظیم فلور میکروبی روده است. در حال حاضر بیش از 75 فرآورده لبنی محتوی پروبیوتیک ها در سراسر جهان تولید می شود و نیز تلاش برای استفاده از ترکیبات پری بیوتیک در کنار پروبیوتیک ها آغاز شده است. در فرآورده های پروبیوتیک، شاخص های قابلیت زیستی ، خواص حسی و مدت زمان تخمیر از فاکتورهای اساسی کیفی این فرآورده ها و یا دشواری های تولید آنها به شمار می آیند . قابلیت زیستی پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی در درجه اول اهمیت قرار دارد.در ادامه به طور خلاصه به فاکتورهای موثر در قابلیت بقا و ریزپوشانی پروبیوتیک ها پرداخته می شود.

  ادامه مطلب ...

مضرات مصرف نوشابه های گازدار


تازه ترین تحقیقات نشان میدهد, مصرف   نوشابه‎‎ هـای گـازدار خـطر ابتـلا بـه سرطان مری‎‎ را که یک بیمـاری کـشنـده اسـت افزایش میدهد. به گزارش خبرگزاری رویتـرز, نتـایـج چندین‎‎‎ مطالعه‎‎ که در نشست کارشناسان سرطان و بیماریهایروده‎‎ و معده در نیـواورلـئان ارایه‎‎‎ شد, نشان مـیدهـد, آنچـه کـه مـردم می‎‎خورند و مینوشند در بروز انواع سرطانها موثر است.

دکتر کاپلان‎‎ از بـیمـارستـان عمـومـی ماساچوست و دانشکـده پـزشکـی هـاروارد در بوستون‎‎ گفتاین تحقیقبـرتـوصیـه هـایپزشکی‎‎ در باره‎‎ تغذیه سالم تاکید می کند.

محققان‎‎ بیمارستان تاتا در هنـد نیـز موفق شدند, ارتبـاط نیـرومنـدی را میـان افزایش مصرف سرانه‎‎ نوشابه های غیرالـکلـی گازدار در 50 سال گذشته و افزایش میـزان ابتلا به سرطان مری در آمریکا بیابند.

آنها با بررسی اطلاعات‎‎ وزارت کشاورزی آمریکا دریافتند, مصرف سرانه‎‎ نوشابه هـای گازدار از 49 لیتـر در سـال 1946 بـه 224 لیتر در سال 2000 رسیده‎‎ اسـت کـه بیـش از 450 درصد افزایش نشان میدهد.

بر اساس اعلام انجمن‎‎ سرطان آمریکا در 25 سال گذشته میزان‎‎ بـروز سـرطان مـری در مردان سفید پـوسـت آمـریکـایـی 570 درصـد افزایش یافته استدر سـال13900 , 2003 مـرد و زن بــه سرطان‎‎ مری مبتلا شدند که تمام آنها جانخود را از دست دادند.

میزان‎‎ بروز سرطان مـری بعـد از بـالا رفتن مصرف نوشابه های غیرالـکلـی گـازدار افزایش یافته است.

تحقیقات نشـان‎‎ مـیدهـد ایـن ارتبـاط اتفاقی‎‎ نیست‎‎ و یک مبنای زیست شناختی دارد. 
مصرف
 نوشابه‎‎های گـازدار ورم معـده و ورم معده‎‎ نیز رفلاکس معده را سبب مـی شـود که با بروز سرطان مری مرتبط است.

درکشورهایی که‎‎‎ مصرف سرانه نوشابههای گازدار غیرالکلی در آنها بیش از 76 لیتر است آمار بروز سرطان مری نیز در حد بالایی است.

تحقیق دیگری نشـان داد, کسـانـی کـه کافئین بیشتری‎‎ مصرف میکنند ناهنجـاریهـای کبدی در آنها کمتر مشاهده میشود.

نوشیدن قهوه و دیگر نـوشیـدنـی هـای کافئین دار یک فایده‎‎ بالقوه دارد. 
محققان
 موسسه ملی دیابت و بیماریهای کلیوی‎‎ گوارشی‎‎با بررسی بیماران کبدی بـا مطالعه‎‎‎ 5944 فرد بزرگسال که به علت مصـرفزیاد الکلعفونت‎‎ هپاتیت, آهن اضـافـی در خون یا چاقی در معرض افـزایـش خـطر آسیـب کبدی قرارداشتند, دریافتند این افراد هـر چه‎‎قهوه بیشتری مصرف کردند عملکرد کبد آنها طبیعیتر بود

امـروزه مصرف نوشابه های گازدار بطور فزاینده میان مـردم باب گردیده است. اما آیـا مـصـرف کنـنـدگان از مـضرات این نوشابه های رنگارنگ با خبرند؟ پیـش از آن کـه جـــرعه ای دیـگر از نـوشـابـه خـود را بــنوشید بهتر است این مـقاله را
مطالعه نمایید:

پــژوهشگران مضرات مصرف نوشابه های گازدار را چـنـیـن برمیشمارند:

1- پـوسیدگی دندانها: تمام نوشابه های گازدار خاصیت اســیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندانها میگردند. همچنین میزان قند بالای این گـونه مـحــصولات پوسیدگی دندانها را تسریع میکنند.

2-  چاقی: نوشابه های گازدار عمدتا از آب تصفیه شده، افزودنیهای مصنوعی و شکر تصفیه شده تهیه میگردند. بنابراین فاقد هرگونه ارزش تغذیه ای بوده و تنها به خاطر میزان قند بالایشان دارای کالری زیادی میباشند که سبب چاقی در فرد مصرف کننده میگردند. در نوشابه های رژیمی نیز جای شکر معمولی از آسپارتام استفاده میکنند که در ضمن آنکه یک ماده اشتها آور میباشد برای سلامتی نیز مضر بوده و مصـرف آن میگرن، سرگیجه و کاهش توان حافظه را بدنبال دارد.  ادامه مطلب ...