تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

استاندارد مدیریت ایمنی محصول در صنایع غذایی


استاندارد مدیریت ایمنی محصول در صنایع غذایی و صنایع وابسته ISO 22000

سری استانداردهای ایزو 22000  بوسیله کمیته فنی محصولات غذایی سازمان بین المللی استاندارد ISO/TC 34 با همکاری کارشناسان FAO و WHO با توجه به ضرورت ایجاد یک سیستم مدیریت ایمنی جهانی برای مواد غذایی و صنایع وابسته تدوین شد ودر اول سپتامبر 2005 برای اجرا ابلاغ شد.
ویژگی مهم این استاندارد قابلیت اجرای آن در تمام بخشهای مرتبط با صنایع غذایی ، از جمله صنایع تولید کننده ماشین آلات و مواد بسته بندی صنایع غذایی و صنایع غذای دام و طیور ، شرکت های توزیع کننده و فروشنده موادغذایی و غیره می باشد .
این استاندارد علاوه بر اینکه دارای تمام الزامات HACCP می باشد سایر الزاماتی که در یک سیستم مدیریتی لازم است را شامل می گردد این استاندارد با استاندارد ISO 9001 همخوان می باشد .
این استاندارد دارای چند استاندارد پشتیبان شامل موارد ذیل می باشد :
ISO 22005 : 2007
قابلیت ردیابی در زنجیره مواد غذایی ، اصول کلی و الزامات اساسی برای طراحی و اجرا
ISO / TS 22003 : 2007
الزامات سیستم ایمنی مواد غذاییالزامات برای سازمانهای انجام دهنده ممیزی و صدور گواهینامه سیستم ایمنی مواد غذایی
ISO 22004 : 2005
الزامات سیستم ایمنی مواد غذایی راهنمایی هایی برای بکار بردن استاندارد ISO 22000 : 2005
ISO 22002 – 1 : 2009
برنامه های پیشنیازی در ایمنی مواد غذایی قسمت 1 تولید کنندگان مواد غذایی

الزامات استاندارد ISO22000 بیش از 80 درصد الزامات ISO9001 را پوشش داده و با این استاندارد همخوان می باشد.
شرکت
ASYS آمادگی ثبت و صدور گواهینامه ISO 22000 را برای شرکت های تولید کننده مواد غذایی و سایر شرکت های مرتبط با صنایع غذایی در منطقه را دارد .

از مزایای استاندارد ISO 22000 و گرفتن گواهینامه آن می توان به :

1.       ایجاد اطمینان در مصرف کننده به سلامت و ایمنی مواد غذایی و زنجیره مواد غذایی

2.       جهانی بودن و ایجاد مزیت رقابتی در صادرات

3.       امکان پیاده سازی به تنهایی و یا با سایر سیستم های مدیریتی مانند ISO 9001 و ISO 14001

4.       پوشش کلیه الزامات HACCP

5.       الزام به تبعیت از قوانین و مقررات بهداشتی و ایمنی مواد غذایی

6.        تخصصی بودن در صنایع غذایی

7.       مستندسازی مناسب

8.       نگرش سیستماتیک بجای نگرش محصولی

داشتن استاندارد های پشتیبان برای ارائه راهنمایی و رفع ابهام مانند ISO 22004 و ISO 22005

اشاره کرد .


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد