تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

تکنولوژی مواد غذایی

وبلاگی متفاوت برای علاقمندان به صنایع غذایی

آیا چیپس باعث سرطان می شود؟


انستیتوی تحقیقات مربوط به سرطان، اعلام کرده است که ماده ای با نام acrylamide (آکریلامید) که یک نوع از کارسینوژن ها یا مواد سرطان زا می باشد، در چیپس و سیب زمینی سرخ شده پیدا شده است.

این ماده در حرارت های بالا در مدت زمان زیاد، در غذاهای کربوهیدرات دار و کم پروتئین به وجود می آید.

تحقیقات نشان داده است که مردم از مواد شیمیایی نظیر acrylamide می ترسند چرا که بر این باورند که این مواد می توانند، سرطان را بوجود آورند. اما این نکته را فراموش نکنید که احتمال دچار شدن به سرطان در فردی که بسیار زیاد غذا می خورد، بسیار زیاد است.



ادامه مطلب ...

برنج قهوه ای


در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،67 درصد ویتامین ب3، 80 درصد ویتامین ب1 ، 90 درصد ویتامین B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، 60 درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.




خواص برنج قهوه ای

برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.

یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.


ادامه مطلب ...

خوراکی های سمی دوست داشتنی


قارچ

بسیاری از ما می دانیم که قارچ دارای انواع مختلفی است و تعدادی از آنها سمی هستند. در زندگی های شهری بیشتر مردم قارچ های تولیدی در مزارع مخصوص پرورش قارچ را تهیه می کنند که بی خطر هستند. اما در افرادی نیز وجود دارند که در طبیعت به چیدن قارچ مشغول می شوند و باید گفت هر گونه اشتباه در مورد آن قارچ ها می تواند مرگبار باشد. در زمان چیدن قارچ دقت کنید که کلاهک آن تخت باشد و هیچ گونه برآمدگی نداشته باشد. پره های زیر کلاهک باید به رنگ صورتی و یا سیاه باشد. در قارچ های سمی معمولی این رنگ سفید است. و این پره ها در زیر کلاهک باید چسبیده باشند. فراموش نکنید که این مشخصات برای بسیاری از قارچ ها صحیح است ولی لزوما برای همه آنها این گونه نیست.



پیچ امین الدوله

این گونه خاص از درختچه ها دارای میوه های کوچک و سیاه رنگ هستند. از گل ها و میوه های این درخت برای تولید عصاره و همچنین آب گاز دار"سودا" استفاده می شود. اما مراقب باشید چون که بخش هایی از ریشه و بدنه این درخت شدیدا سمی است و می تواند مشکلات فراوانی را برای سیستم گوارش شما ایجاد کند.

تخم کرچک

روغن این دانه برای بسیاری از ما یادآور زمانی است که باید برای آزمایشاتی خاص و به منظور انجام عکس برداری از آن استفاده می کردیم. اما دانه های کرچک بسیار سمی بوده و یک عدد از آنها برای کشتن یک انسان و 4 عدد از آن برای مرگ یک اسب کافی است. سم موجود در این گیاه "ریسین" نام دارد و جزء سموم بسیار قوی دسته بندی می شود.کارگرانی که مزارع برداشت این محصول کار می کنند تحت مقررات شدید ایمنی فعالیت می کنند.

بادام تلخ

بادام یکی از انواع خشکبار است که بسیار محبوب و پر استفاده است. این ماده غذایی دارای مواد مغذی فراوانی است و در بسیاری از خانه های ایرانی می توان مقداری از آن را پیدا کرد. اما نوعی از بادام ها تلخ مزه هستند. این نوع از بادام حاوی ماده سمی "سیانید" هستند، و می توانند مشکلات زیادی را برای انسان به وجود آورند. در عین حال در بسیاری از کشورهای جهان خرید و فروش این گونه از بادام ممنوع است. البته با حرارت دادن می توان این سم را از بین برد.

گیلاس

گیلاس یکی از خوش خوراک ترین میوه ها در جهان است که به صورت خام و یا برای تهیه عصاره و یا در انواع غذاها از آن استفاده می شود. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا گیلاس هم ممکن است که سمی باشد. باید بگوییم که خود میوه گیلاس نه ولی هسته این میوه در صورتی که خراش پیدا کند می تواند مواد سمی از خود بروز دهد.

سیب زمینی

این گیاه خوراکی از قرن شانزدهم میلادی به این سو از آمریکای جنوبی به تمام دنیا فرستاده شده است و امروز بخش بزرگی از رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان را تشکیل می دهد. البته باید توجه کرد که در صورتی که هر گونه لکه سبز رنگی بر روی بدنه سیب زمینی مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید. در صورت مصرف این ماده شخص می تواند شدیدا مسموم شده و حتی به کما رفته و بمیرد.