-
غذای ارگانیک چیست ؟
23 مرداد 1391 17:49
فرانسه اولین کشوری است که برای میوه ها و سبزیجات و غلات برچسب دولتی با عنوان کشاورزی ارگانیک ارائه داد. اکنون استرالیا 84 درصد از اراضی کشاورزی ارگانیک دنیا را داراست. فواید غذاهای ارگانیک بر اساس تحقیقات دانشمندان، سیب ارگانیک خوش طعم تر از سیب عادی است. گوجه فرنگی ارگانیک 97 درصد آنتی اکسیدان بیشتری از نوع سنتی...
-
وظایف مسئول فنی
23 مرداد 1391 17:45
مسئول فنی : به فردی اطلاق می شود که دارای شرایط لازم جهت کنترل و نظارت تولید در کارگاه هاو کارخانجات با مدرک تحصیلی حداقـل کارشناسی و در رشته های مربوطه و مورد تائید کمیته فنی و قانونی باشد ، موسسات قانونی در زمان اخذ پروانه بهره برداری می بایست دارای مسئول فنی تائید شده از طرف اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی...
-
بررسی پدیده و عوامل موثر در فساد شیر
22 مرداد 1391 18:42
شیر و تغذیه : از میان انواع غذاهایی که روزانه به مصرف انسان می رسد، شیر و فرآورده های آن به دلیل تنوعی که دارند در میان گروههای سنی مختلف جایگاه ویوه ای دارد. شیر یکی از مناسبترین مواد غذایی است که علاوه بر انواع پروتئین ها، چربیها (که نسبت به سایر چربیها و روغنها قابلیت هضم بالاتری دارد) ، املاح مورد نیاز بدن بخصوص...
-
فواید قارچ
22 مرداد 1391 14:32
در کشورهای مختلف، در تهیه ی انواع غذاها از قارچ استفاده می کنند. در تهیه ی سوپ ها، سالادها و سس ها، از قارچ به عنوان نوعی پروتئین گیاهی استفاده می کنند. ا ما به خاطر داشته باشید که برخی انواع قارچ ها سمی هستند؛ اگرچه ممکن است که ظاهرشان به قارچ های خوراکی شبیه باشد.در گذشته قارچ را از مراتع و جنگل ها جمع می کردند....
-
کاربرد چندگانه ازن در صنایع غذایی
22 مرداد 1391 14:16
تصفیه هوا و ضد عفونی آب کشتارگاه ها و صنایع گوشتی گوشت از جمله مواد غذایی است که قابلیت آلودگی آن بسیار زیاد است. سطح خارجی گوشت به دلیل وجود میکروارگانیزم های موجود در هوا و محیط سالنها به محض باز نمودن حیوان و عملیات برش، جابجایی وبسته بندی بسرعت آلود ه می شود. مثلا به محض برش و چرخ کردن آلودگی های سطحی گوشت، به د...
-
همه چیز در مورد کره
21 مرداد 1391 10:35
تولید کره یکی از قدیمیترین روشهای نگهداری و حفظ اجزای چربی موجود در شیرست. تولید کره به زمانهای تاریخی خیلی قدیم برمیگردد که از محصول در هنگام نیایشها و مراسمهای مذهبی استفاده میشد. حتا در دوره قبل از میلاد مسیح، این محصول را به عنوان یک منبع غذایی انسانی مصرف میکردند. اسناد در دسترس بیانگر این مطلب است که در...
-
شیر سویا
19 مرداد 1391 10:25
شیر سویا شیر سویا، با نام تجاری SOYPACK از مخلوط آب و عصاره لوبیای سویا بدست می آید و دارای ارزش پروتئینی بالایی می باشد. شیر سویا دارای خواص غذایی و پزشکی فوق العاده ای است که مصرف روزافزون این محصول در سراسر جهان به دلیل همین خواص می باشد. شیر سویا بدلیل داشتن ایزوفلاون ها و فیتواستروژن ها، غنی ترین نوشیدنی می باشد...
-
اندازه گیری چربی خام بروش سوکسله
19 مرداد 1391 10:21
اساس آزمایش : در اندازه گیری چربی به روش سوکسله ، لیپیدها به وسیله پترولیوم اتر به طریق مداوم استخراج می گردد. لوازم مورد نیاز : - بالن تقطیر سوکسله و استخراج کننده - انگشتانه (کارتوش) استخراج فاقد چربی - حمام آبی - مبرد برگردان - آون مواد مورد نیاز : - پترولیوم اتر(60-40) - اسید کلریدریک غلیظ - ماسه شسته با اسید روش...
-
قند سازی
18 مرداد 1391 11:24
اطلاعات اولیه قند ساکارز ، (قند معمولی) است که از نظر ساختار یک دیساکارید متشکل از گلوکز و فروکتوز است و انسان در تمام طول حیاتش از آن به صورت طبیعی استفاده کرده و میکند. مهمترین منبع ساکارز ، نیشکر و چغندرقند است. دید کلی قندها در اصطلاح شیمی ، طیف وسیعی از ترکیبات آلی را در بر میگیرند که به کربوهیدراتها یا...
-
وقتی یک نوشابه میخورید، چه اتفاقی میافتد؟
18 مرداد 1391 11:17
10 دقیقه بعد : 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتایشوند تا از احساس خوابآلودگی جلوگیری کنند. دقیقه بعد : 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند. 20دقیقه بعد : قند خونتان بالا میرود و منجر به...
-
فناوری نانو در صنایع غذایی و بسته بندی
18 مرداد 1391 11:00
فناوری نانو چیست؟ اولین جرقه فناوری نانو در سال 1959زده شد که در این سال ریچارد فاینمن این ایده را مطرح ساخت که در آینده ای نزدیک می توانیم مولکول ها و اتم ها را به صورت مستقیم دستکاری کنیم. واژه ای فناوری نانو اولین بار در سال 1947 توسط استاد دانشگاه توکیو به رباتها جاری شد. 1-کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی 1....
-
تخمیر و تخمیر صنعتی
16 مرداد 1391 17:33
نگاه کلی در گیاهان تخمیر بیولوژیکی تنها تخمیر الکلی نبوده ، ممکن است با کمی تخمیر لاکتیک نیز همراه باشد، برخی از سازوارههای حیاتی (میکروارگانیسم|میکروارگانیسمها) مانند قارچهای میکروسکوپی نیز قادر به تخمیرهایی مانند تخمیرهای سیتریک و اکسالیک روی قندهای شش کربنی (هگزوزها) و تخمیر استیک روی الکل اتیلیک و غیره هستند....
-
روغن پالم و روغن هسته پالم
16 مرداد 1391 17:28
گیاه پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقا است. این گیاه اولین بار در کشورهایی مثل انگولا و توگو به عمل آمد. تکثیر و داشت آن در کشورهایی مانند مالزی و اندونزی و فیلیپین از سال 1848 میلادی شروع شد.امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار میآید ضمن آنکه بالاترین میزان صادرات را در میان روغنهای...
-
لیست ماشین آلات مورد نیاز برای خط تولید بیسکویت ، کیک و کلوچه
14 مرداد 1391 15:09
ماشین آلات مورد نیاز برای خط تولید بیسکویت ( پخت توسط فر تونلی ) : الک آرد -آسیاب شکر - میکسر قنادی - - دستگاه میکسر خمیر بیسکویت ( ویداکس ) - دستگاه چاپ بیسکویت ( شکل و فرم دهنده خمیر بیسکویت ) - دستگاه فر تونلی - نوار سرد کن تونلی - نوار سرد کن بیسکویت - دستگاه ردیف کن بیسکویت ( استاکر ) - نوار نقاله ردیف کن -...
-
ریواس
1 مرداد 1391 14:47
طعم ترش ریواس بین مردم طرفداران زیادی دارد.خوشرنگی ساقه های گیاه هم به این جذابیت اضافه می کند.ریواس از جمله گیاهانی است که به صورت وحشی در اطراف رودخانه ها رشد می کرده اما این روزها در برخی از مناطق کشت می شود. ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس انرژی 29 کیلو کالری، چربی 2/0 گرم، پروتئین 8/0 گرم، کربوهیدرات 7 گرم، کلسیم 266...
-
فرآورده های غذایی پروبیوتیک
1 مرداد 1391 13:07
علاوه بر معرفی غذاهای پروبیوتیک به عنوان غذاهای مفید ، فرهنگ سازی و ایجاد یک طرز فکر نوین در درک این مطلب که فرآورده های پروبیوتیک قرص و کپسول نبوده بلکه جزئی از سبد غذایی روزانه خانوار به شمار می آیند بسیار ضروری است . دکتر کیانوش خسروی دبیر کنگره و مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی در نشست خبری اولین همایش پروبیوتیک...
-
رمضان کریم!!!!!!!!
30 تیر 1391 01:10
فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بر همه مسلمانان مبارک.
-
لیموترش بخورید تا همیشه سالم بمانید
28 تیر 1391 12:57
لیمو ترش محصولی معجزه گر در نابودی سلولهای سرطانی است، و 10000 بار قویتر از شیمی درمانی عمل میکند. چرا ما چیزی درباره آن نمیدانیم؟ زیرا آزمایشگاهها در ساختن ترکیبات آن سود بسیار زیادی کسب میکنند. آب لیمو ترش در جلوگیری از سرطان سودمند است. طعم آن بسیار خوشایند است و عوارض جانبی شیمی درمانی را ندارد. لیمو ترش را...
-
سرد خانه ها و سالن های بسته بندی میوه و سبزیجات و کاربرد ازن
28 تیر 1391 00:22
طعم دلچسب تازگی و ماند گاری بیشتر مواد غذایی نگهداری و افزایش طول عمر محصولات غذایی وکشاورزی دغدغه تولید کنندگان صنایع غذایی در سطح جهان می باشد . یکی از مشکلات نگهداری مواد غذایی ، فساد آنهاست که عمدتاً به دلیل آلودگی از طریق میکروارگانیزم هاست . -· سردخانه های میوه وسبزیجات نگهداری و افزایش طول عمر محصولات غذایی و...
-
فایده آب خیار شور
26 تیر 1391 10:58
در یک تحقیق جدید پروفسور دانشگاه ایالتی نورت داکوتا، راهکاری را برای تسکین و کاهش انقباضات ماهیچه ای ارائه کرده است. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، کوین سی میلر، استادیار سلامت، تغذیه و علوم ورزشی و دارای گواهینامه مربی گری در دانشگاه داکوتاه در این تحقیق روی تاثیر آب خیارشور بر انقباضات عضلانی مطالعه و بررسی...
-
آدامس و تأثیرات آن بر سلامتی
26 تیر 1391 10:53
آدامس ، نوعی شیرینی است که تنها جویده می شود و آن را نمی بلعند. گفته شده آدامس جویدن را یونانیان، به مردمان شناساندند. آنها صمغ یا رزین درخت masticیا mastiche را می حویدند. این صمغ را بیشتر زنان یونانی می جویدند. آنها برای تمیز کردن دندان ها و خوش بو کردن تنفس، از این صمغ ها استفاده می کردند. در حدود سال 50 بعد از...
-
راهکارهای کاهش مقدارپاتولین در آبمیوه سازی
24 تیر 1391 13:33
در این پژوهش، تاثیر غلظت های مختلف دو نوع کربن فعال پودری و گرانولی در زمان های مختلف بر روی کاهش مقدار سم و بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی HPLC قارچی پاتولین در آب سیب با استفاده از روش قرار گرفت. نتایج نشان داد که کربن فعال پودری شکل در کاهش مقدار پاتولین آب سیب خیلی موثرتر از نوع...
-
توت + فرنگی
22 تیر 1391 12:23
توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین میخوابد و ریشه میدواند.این میوه نه تنها میوه ای قلبی شکل است، بلکه از نظر گیاهشناسی بسیار برای سلامتی مفید شناخته شده است. توت فرنگی در دنیای گیاهشناسی...
-
ماست بیوفودی برای سلامتی
22 تیر 1391 12:19
غذاهایی با تغییرات قابل قبول در ارزش غذایی که از فعالیت های میکروبی بدست می آیند،تحت عنوان بیوفودها هستند. نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که ارگانیسم های زنده مورد مصرف باید خودشان در لوله گوارش انسان موردارزیابی قراربگیرند. ماست یک محصول شیری تخمیرشده بوده ومی تواند به عنوان یک بیوفود نام گذاری شود. زمانی که ما...
-
آلبالو
21 تیر 1391 14:52
آلبالو یا به قول فرنگیها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوههای فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار میگیرد و هم از آن در غذاها، دسرها و شیرینیهای مختلف فصل استفاده میکنند. البته از مربا و شربت خوشمزه آن نیز نمیتوان بهراحتی گذشت؛ به خصوص اینکه شربت آلبالو خاصیت عطشزدایی نیز دارد....
-
اسید های چرب ضروری -امگا
21 تیر 1391 14:39
اسیدهای چرب ضروری - امگا : اسیدهای چرب ضروری از جمله امگاها گروهی از اسیدهای چرب هستند که بدن قادر به ساختن آنها نیست و باید از طریق غذا تامین شوند. رژیمهای نادرست با حذف و یا محدود کردن مصرف بعضی از انواع چربی باعث شدهاند که بدن ما با کمبود آنها مواجه شود. کمبودی که با محروم کردن بدن از نقش مهم آنها در...
-
اصطلاحات در صنایع غذایی
21 تیر 1391 14:28
پاستوریزه سازی(PASTEURIZATION) : روشی برای کشتن اغلب میکروارگانیسمهای بیماریزا (کاهش تعداد آنها تا حدی که ایجاد بیماری نکنند) و غیر فعال ساختن آنزیمهای موجود در مواد غذایی بمنظور به تعویق انداختن فساد در مواد غذایی اطلاق میگردد. * (LTLT): حرارت دادن مواد غذایی تا 62.8 سانتی گراد به مدت نیم ساعت. * (HTST): حرارت دادن...
-
بیسکوییت
17 تیر 1391 17:55
بیسکوییت خود، نوعی غذا محسوب می شود. البته در نقاط مختلف دنیا، این واژه غذاهای متفاوتی را شامل می شود. اصل این لغت متعلق به بخش مرکزی فرانسه است، به معنای چیزی که دو بار آن را می پزند. ابتدا ارتشی ها و کسانی که در کشتی ها کار می کردند از بیسکوییت استفاده می نمودند (احتمالاً به این دلیل که با خوردن آن سیر می شدند و...
-
یخ های قالبی برای تهیه آب میوه ها غیر بهداشتی است
17 تیر 1391 12:22
رییس اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی گفت : یخ های قالبی که برای تهیه آب میوه ها در مغازه ها و اماکن عمومی استفاده می شود، غیر بهداشتی است و مردم در صورت مشاهده این موارد به شماره 09678 ستاد فوریت سلامت محیط اطلاع دهند. " سید رضا غلامی " افزود: همچنین عرضه هر...
-
مصرف نوشابه های شیرین، فشار خون را بالا می برد
17 تیر 1391 12:03
متخصصان تغذیه تاکید کردند که نوشیدن سودا و سایر نوشیدنی های شیرین مثل آب میوه ها ، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افراد بزرگسال افزایش می دهد. در یک مطالعه بین المللی بر روی ریزمغذی ها و فشارخون معلوم شد که در ازای هر بار مصرف این قبیل نوشابه های شیرین در روز، 6/1 mmhg فشارخون سیستولیک و 8/0 فشارخون دیاستولیک را افزایش...