-
آرد ماهی
19 آذر 1391 14:10
حدود یک سوم از صید دنیا برای مصارف مستقیم انسان مورد مصرف قرار نمی گیرد بلکه در تولید آرد ماهی و پروتئین مایع (Fish silage ) بکار می رود. مقدار صید دنیا بین 100-90 میلیون تن در سال می باشد. بنابراین بین 33-30 میلیون تن از آبزیان هر سال تبدیل به آرد ماهی و پروتئین مایع برای مصارف در تهیه غذای دام ، طیور و تکثیر و پرورش...
-
مراحل نوشتن یک پایان نامه
19 آذر 1391 14:07
مقدمه برای نوشتن یک پایان نامه یا پرژه تحصیلی در یک چهار چوب علمی محقق ناگزیر به رعایت اصولی است که هم نگارش مطلب برای وی آسانتر شود و هم مطالعه آن برای دیگران به سادگی امکان پذیر باشد این اصول سه گانه به شرح ذیل میباشند . 1) اصول تنظیم و تدوین مطلب 2) اصول نگارش و نوشتن مطلب 3) اصول منابع و مآخذ مطلب اصول تنظیم و...
-
آشنایی با برخی از دستگاههای موجود در آزمایشگاه
16 آذر 1391 20:28
اولتراسانتریفوژ: نوعی از سانتریفوژ با سرعت بسیاربالا میباشد که برای تفکیک موادتشکیل دهندة سلولی کاربرد دارندو همگی دارای یخچال و سیستم خلاء میباشند اتوکلاو: دستگاهی است که برای استریل نمودن تجهیزات آزمایشگاهی،وسایل پزشکی وابزارهای استفاده شده برای کشت میکروبی کاربرد دارد. اتوکلاوها در درجه حرارت بالای 100 درجه...
-
غذاهایی با طعم استرس
16 آذر 1391 20:22
غذاهای حاوی شکر فرآوری شده: این روزها این نوع غذاها ما را محاصره کرده اند و همه فست فودها یا غذاهای بسته بندی که مصرف می کنیم حاوی شکر فراوری شده هستند. اگر عجله داشته باشید و با وجود وقت کم مطمئنا به سراغ این غذاها می روید و با خوردن آن ها برای یک مدت کوتاه احساس خوبی دارید و این به دلیل وجود همان شکر است، اما بعد از...
-
مضرات شکر
16 آذر 1391 20:21
ماده کریستالی سفید رنگی که بعنوان شکر می شناسیم ، یک ماده مصنوعی و فرآیند شده است که اغلب از نیشکر یا چغندر قند بدست می آید . قند موجود در نیشکر و چغندر قند بعد از جداسازی تمام املاح، ویتامین ها، پروتئین، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید، در کارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می شود . چیزی که بعد از فرآیند باقی می...
-
کالباس و سوسیس باعث سرطان
16 آذر 1391 20:14
امروزه با توسعه زندگی ماشینی و مشغله کاری انسان ها، دیگر مردم به ویژه زنان رغبتی به آشپزی در منزل نمی کنند،به دلیل سرعت و عدم صرف وقت زیاد،حاضرند غذاهای آماده میل کنند؛ سوسیس و کالباس از جمله غذاهای آماده است به ویژه این که کودکان تمایل بسیاری برای خوردن آن دارند.دکتر ایرج خسرو نیا،محقق و متخصص داخلی در این خصوص می...
-
هندوانه و خواص آن
16 آذر 1391 20:03
هندوانه میوه ای با پوست ضخیم و اندازه های متفاوت است. رنگ پوست آن زرد و سبز پررنگ است، داخل آن به رنگ قرمز، صورتی و یا سفید دیده می شود، کمی معطر است و در کشورهای گرمسیر در فصل تابستان مصرف بسیار زیادی دارد. صد گرم آن دارای 30 کیلو کالری ، 4/0 گرم پروتئین ، 2/0 گرم چربی، 4/6 گرم قند ، 3/0 گرم فیبر، 1 میلی گرم سدیم، 7...
-
مجلات صنایع غذایی
16 آذر 1391 19:53
مجلات صنایع غذایی 1 پنجشنبه 4 آبان 1391 :: نویسنده : میلاد (مدیر وب) Advances in Food Sciences African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development Agricultural and Food Science in Finland Agrifood Fact Sheets Agroalimentaria (Caracas) American Journal of Food Technology Anales Venezolanos de Nutrición...
-
استافیلو کوکوس را بهتر بشناسیم
16 آذر 1391 19:44
کلمه استافیلوکوک از دو بخش تشکیل شده : استافیل به معنی خوشه انگور و کوک به معنی دانه.پس استافیلوکوک یعنی دانه خوشه انگوری. این باکتری برای اولین بار توسط کخ کشف شد. فردی به نام اوگستون در سال 1881 نام استافیلوکوک را برای باکتری انتخاب کرد.از نظر شکل ظاهری باکتری کوکسی گرم مثبت است و به شکل خوشه انگور در زیر میکروسکوپ...
-
باور های غلط در مورد صنایع غذایی
11 آذر 1391 19:05
آیا تنقلات روغنی باعث ایجاد جوش روی صورت می شود؟ جالب است بدانید که برخلاف باور عموم، جوش های صورت به هیچ وجه از خوردن چیپس، پفک، سیب زمینی سرخ کرده، شکلات یا چیزهایی از این قبیل ایجاد نمیشود. خوب است بجز پرهیز از خوردن چنین تنقلاتی، میزان استرس بدنتان را هم کنترل کنید! این یکی از مهمترین دلایل ایجاد جوش است. کدام...
-
غذاهای عملگرا یا فراسودمند
11 آذر 1391 17:45
غذاهای فراسودمند یا عملگرا علاوه بر خواص تغذیه ای پایه، دارای خواص سلامت بخش نیز هستند. به عبارت دیگر، غذاها یا محصولات غذایی که با شعارهای سلامت بخش نشانه گذاری شده اند دردسته عملگراها به حساب می آیند و حتی غذاهای روزانه که با اضافه کردن ترکیبات منحصر به فرد سبب افزایش سلامت می شوند نیز می توانند عملگرا نام گیرند....
-
بستهبندی با طعم پرتقال و اسپری کاکائو و کافئین
11 آذر 1391 17:43
پژوهشگران که پیش از این اسپری ذرات شکلات یا ذرات معلق کافئین شده را ساخته بودند، اینبار به سراغ نوشابهها و غذاها رفته تا بطریهای و ظروف نگهدارنده آنها را با طعمهای دلچسب و متنوع آماده کنند. دکتر دیوید ادواردز از انستیتو Wyss دانشگاه هاروارد ایدههای جالبی برای صنعت غذا دارد. او موفق به ساخت اسپری کوچکی شده که ذرات...
-
مخمر آبجو
30 آبان 1391 20:10
مخمر آبجو و یا مخمر تغذیه ای سلولهای خشک شده و غیر فعال مخمری بنام SACCHAROMYCES CEREVISIAE میباشد. منظور از غیر فعال اینست که خاصیت تخمیر کنندگی خود را از دست داده است. مخمر ها جزو قارچهای تک سلولی میباشند. مخمر ساکارومایسس سروزیه در تهیه مشروبات الکلی و ور آمدن خمیر نان در نانواییها و شیرینی پزیها مورد استفاده قرار...
-
ماست سویای پروبیوتیک میوه ای با خواص ضد سرطانی
30 آبان 1391 19:55
در سال 89 براساس پژوهش انجام شده به این نتیجه رسیدیم که حدود 500 هزار نفر از ایرانیان به دلایل مختلف مانند تحمل نکردن لاکتوز یا کازئین شیر قادر به مصرف آن نیستند از این رو درصدد بر آمدیم که شیرگیاهی بدون چنین معایبی را تولید کنیم به همین جهت شیر از سویا را در دستور کار قرار دادیم. وی با بیان اینکه از هر کیلوگرم دانه...
-
تست DNA برای تعیین مزه گوشت
22 آبان 1391 07:41
گاوها شبیه یکدیگراند اما مزه گوشت آنها با هم تفاوت دارد! حالا یک تیم از محققان ثابت کرده که با تعدادی تست DNA می توان مشخص کرد گوشت کدام گاو خوشمزه تر است. آشپزها از روش های مختلفی برای خوشمزه کردن طعم گوشت استفاده می کنند، اما این تیم تحقیقاتی سراغ ژن ها رفته. آنها ۳۰۰۰ ژن موثر روی تولید بافت عضله را بررسی کرده اند...
-
غذاهای نانویی
15 آبان 1391 22:53
محققان صنعت غذایی نانو در حال کار بر روی چنین غذاهایی هستند، اما به زعم فرانس کمپرز رئیس مرکز بین المللی زیست فناوری و سلامت، هنوز برای نیل به این مقصود در صنعت غذایی راه زیادی در پیش است. وی معتقد است که هدف سالم تر، ایمن تر و ماندگارتر کردن مواد غذایی پدیدۀ جدیدی در این صنعت نیست و سال هاست که دانشمندان با دستکاری و...
-
چرا ذرت پف میکند؟؟؟؟
15 آبان 1391 22:50
دانستنیهای جالب درباره ذرت گیاه ذرت اولین بار در مکزیک پرورش داده شد. آن زمان از ذرت تنها در تهیه غذا استفاده نمیشد و این گیاه در تزیین و دکوراسیون هم کاربرد داشت. شاید باورتان نشود اما قدیمیها با ذرت فال هم میگرفتند و با انداختن دانه ذرت در آتش از روی جهت پرتاب و شکل شکوفه آن آینده را هم پیش بینی میکردند!در سال...
-
کنترل استریلیزاسیون کنسروها
13 آبان 1391 17:43
اولاً :از دستگاه های مناسب برای این منظور استفاده شود. ثانیاً : هوای داخل اتوکلاو باید به کلی خارج گردد که زیرا ممکن است در فواصل بین قوطیها محبوس شود که عمل استرایلیزاسیون به خوبی انجام نگیرد زیرا در این حالت از نفوذ بخار و انتقال حرارت و رسیدن مواد غذایی به درجه حرارت معین برای فشار مورد نظر جلوگیری می شود، بعلاوه...
-
خامه و انواع خامه
13 آبان 1391 17:38
انواع خامه داشتن آگاهی ودرک مناسب از تفاوتهای موجوددرخامه ها میتواندبه انتخاب مناسب آن به منظور برآورده ساختن نیاز کمک شایان توجه ینماید. خامه از جداسازی لایه سطحی چربی کره ازشیر به دست میآید و باتوجه به میزان چربی آن به دسته هایی مختلف تقسیم میشود. انواع مختلفی ازخا مه وجود دارندکه در تهیه انواع مختلفی ازغذا...
-
آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی (MTG) و کاربرد آن در صنایع غذایی
13 آبان 1391 17:35
آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی MTG)که به نامEC 2.3.3.13 نیز شناخته می شود، جزء آنزیم های ترانسفراز م ی باشد .MTG پروتئینی است با وزن مولکولی 37/368 دالتون که حاوی 331 اسید آمینه می باشد. تا قبل از سال 1989 آنزیمMTG از کبد خوک استخراج می شد ولی تحقیقات، منجر به شناسایی یک منبع میکروبی برای تولید آنزیم مذکور گردید . این...
-
همه چیز در مورد انگور
13 آبان 1391 17:26
فصل انگور است، این میوهی خوشمزه و پرخاصیت را از دست ندهید. فرقی نمیکند انگور سفید باشد یا قرمز. این میوه منبع مواد مغذی فوقالعاده مفید برای بدن است. انگور ضداحتباس آب است، با سرطان کولون مقابله میکند، کلسترول خون را کاهش میدهد و غیره. برای آشنایی و مرور گلچینی از خواص این میوهی بهشتی با ما همراه شوید. انگور با...
-
فرایند تولید شکر از چغندر قند
13 آبان 1391 17:21
تخلیه چغندر و نگهداری ان در سیلو : پس از تخلیه محتویات کامیون توسط دستگاه تخلیه در سیلو - چغندر ها باید تا زمان مصرف در سیلو نگهداری شوند . باید از نگهداری طولانی مدت چغندر قند در سیلو اجتناب کرد- زیرا چغندر در سیلو با پدیده افت وزنی و ضایعات قندی در اثر تنفس و فساد میکروبی مواجه است انتقال چغندر به محل فرایند : غالبا...
-
گردو
10 آبان 1391 16:14
گردو را به نام "غذای مغز" نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم. مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد. ۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت...
-
کاه در آبلیمو، کاج در چای؛ تولید کمهزینه!
1 آبان 1391 19:55
مخلوط کردن مواد غیر اصیل با کالاهای اصلی همواره دغدغه مصرفکنندگان بوده است. در بسیاری از کالاها همواره این شبهه وجود داشته که مواد اصلی با مواد مشابه که گاه با کالای اصلی همجنس بوده و گاه کاملا با آن مغایرت دارند، مخلوط میشوند. در کالاهای بزرگ همواره این امکان وجود دارد که قطعات با کیفیت پایین استفاده شوند. به عنوان...
-
میوه کیوی وارداتی چینی نخرید
23 مهر 1391 09:56
میوه کیوی وارداتی چینی نخرید اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید . اخیرا دیده شده که میوه کیوی با قیمت ارزان توسط دست فروشان عرضه میشود. معمولا توجه شما با کیویهای بزرگ در قفسه ها جلب میشود. اما بسیاری از مردم بعد از مصرف گرفتار بیماری شدند Don't buy Kiwi Fruit from China! The Kiwi Fruit are soaked with chemicals whilst...
-
آشنایی با استانداردهای ایزو (ISO)
22 مهر 1391 21:39
ایزو ( ISO ) مخفف عبارت International Organization for Standardization به مفهوم سازمان بینالمللی برای استانداردسازی است. در حال حاضر، این سازمان بینالملی متشکل از یک شبکه از مؤسسات استاندارد ملی در ۱۵۷کشور دنیا است، که بر پایه یک مرکز در هر کشور و یک مرکز اصلی در شهر ژنو - سوئیس- فعالیت میکند که وظیفه هماهنگی مراکز...
-
بستهبندی مواد غذایی با صفحات لمسی کاغذی
22 مهر 1391 21:25
محققان آمریکایی و فرانسوی صفحات لمسی الکترونیکی مبتنی بر کاغذ ابداع کردند که علاوه بر هزینه کم، موارد کاربردی متعددی از بستهبندی مواد غذایی گرفته تا تجهیزات استریل پزشکی دارند. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این صفحات لمسی از کاغذهایی با روکش فلزی در هر دو طرف آنها – لایههای آلومینیومی با ضخامت 10 نانومتر- ساخته...
-
خواص خرما
18 مهر 1391 12:03
خُرما درختی است از تیره گرمسیریجزو تیره نخلها که میوهاش جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت آن گوشتی و محتوی مواد غذائی است. دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد. به میوه نرسیده خرما، «خارَک» یا...
-
بررسی اثر جایگزینی شهد خرما و گوار بر ویژگ یهای رئولوژیکی ماست
18 مهر 1391 11:57
ماست منجمد یکی از فرآورده های منجمد لبنی است که از نظر ویژگیهای فیزیکی و کیفیت ظاهری مشابه بستنی م یباشد باکتریهای مفیداسید لاکتیک و انجام فرایند تخمیر ارزش تغذیه ای بالایی داشته؛ بعلاوه در مقایسه با بستنی حاوی مقادیر پائین تری از شکر، چربی و امولسیفایر می باشد جایگزین چربی و گوار، باعث کاهش معنی دار اووران شده و...
-
پایان نامه های مرتبط با نوشیدنی
15 مهر 1391 19:51
1تولید پودر نوشیدنی از ایزوله پروتئین سویا, /لیدا جهانیان؛ به راهنمایی: علی مرتضوی؛ استاد مشاور: زهره حمیدی اصفهانی. / پایان نامه(کارشناسی ارشد)--دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، 1381. PDF سفارش مدرک 2 بررسی ارتباط نوع و برخی کیفیتهای فیزیکی و شیمیایی غذا و نوشیدنیها با سرطان های مری و معده در شمال کشور, /فرشید...