-
ماست سویای پروبیوتیک میوهیی با خواص ضد سرطانی در کشور تولید شد
9 مهر 1391 09:38
محققان پارک علم و فناوری بوشهر موفق به تولید ماست سویای میوهیی پروبیوتیک شدند که دارای خواص ضد سرطانی است. ابوالفضل روزی طلب، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این محصول اظهار کرد: در سال 89 بر اساس پژوهش انجام شده به این نتیجه رسیدیم که حدود 500 هزار نفر از ایرانیان به دلایل مختلف مانند عدم تحمل لاکتوز یا کازئین...
-
روش تمپرینگ شکلات
8 مهر 1391 15:25
چربیها از استریفیه شدن 3 مولکول اسید چرب بر روی یک واحد گلیسرین تشکیل میشود. اسیدهای چرب از 4 تا 22 مولکول کربن تشکیل میشود. بیشترین نوع اسیدهای چرب موجود در کره کاکائو شامل اسید پالمتیک (C16:0) اسیداولئیک(C18:1) اسیدلینولئیک (C16:2) و اسیداستئاریک (C18:0) تشکیل شده است. درصد حدودی اسیدهای چرب کره کاکائو به شرح زیر...
-
10 خاصیت فوقالعادهی لیموترش
8 مهر 1391 12:26
لیموترش میتواند روی رنگ و روی شما تأثیر بگذارد و پوستهای کدر و تیره را روشن و خوش آب و رنگ کند. اگر میخواهید مقداری کالری بسوزانید به سراغ لیموترش بروید؛ این مادهی مغذی شما را به اندام دلخواهتان نزدیک میکند در این مقاله شما را با خواص اعجاب انگیز لیموترش بیشتر آشنا میکنیم. لیموترش مانع انباشتگی چربیها میشود...
-
خطر مصرف آکریلامید در نان های برشته
30 شهریور 1391 10:38
آکریلامید یک ماده اسیدی سرطانزاست که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتی چون نان، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیبزمینی ایجاد میشود. طبق پژوهش دانشمندان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای مختلف میتواند برای انسانها تا 100 برابر خطرناکتر باشد....
-
ماءالشعیر
30 شهریور 1391 10:32
ماءالشعیر دارای فواید بسیاری می باشد که کمتر کسی از آن آگاهی دارد،پس خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم. این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند. مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای...
-
اندازه گیری اسیدیته قابل سنجش در شیر خام
27 شهریور 1391 08:46
اسیدیته شیری که تازه دوشیده شده است حدود 14 درجه دورنیک یا 14/0 درصد بر حسب اسید لاکتیک است . ترکیبات موثر در اسیدیته ابتدایی یا اسیدیته ظاهری شیر عبارتند از : ترکیبات میزان تقریبی CO2 02/0-01/0 درصد سیترات ها 01/0 درصد کازئین 08/0-05/0 درصد آلبومین کمتر از 01/0 درصد فسفات ها باقیمانده میزان اسیدیته کازئین و فسفات ها...
-
علت خواب آور بودن دوغ چیست؟
26 شهریور 1391 10:45
دوغ یکی از فرآوردهای مشتق از شیر است که از قدیم در فرهنگ ما جایگاه ویژهای داشته و دامنه نفوذ آن حتی به داستانها، متلها و ضربالمثلهای ما نیز کشیده شده است. مصرف فراوان دوغ بهعنوان یک نوشیدنی همراه با غذا یا بهصورت مجزا بهخصوص در ماههای گرم سال سبب شده تا در سالهای اخیر، اغلب شرکتهای تولیدکننده فرآوردههای...
-
پنیر با طعم ماهی
26 شهریور 1391 10:38
میزان صید و تولید جهانی نشان از آن دارد که ذخایر دریاها با مشکل و آسیب جدی روبه رو هستند و باید با پرورش انواع آبزیان فشار بر این ذخایر را کاهش داد. در حال حاضر و در پی اقدامات و سیاستگذاری های انجام شده ، شیلات موفق شده است با تشویق بخش خصوصی پرورش انواع آبزیان را افزایش دهد. رشد روزافزون صنعت پرورش آبزیان در کشور با...
-
نانو بسته بندی / فناوری نانو / نانو در بسته بندی مواد غذایی
26 شهریور 1391 08:51
امروزه بسیاری از کشورهای جهان به توانایی فناورینانو در صنایع غذایی پی بردهاندو در حال سرمایهگذاری قابلتوجهی در این راه هستند. مؤسسه استاندارد موادغذایی انگلستان (FSA) تحقیقاتی برای دستیابی به توانایی استفاده از فناورینانو در غذا و مشخصاً بستهبندی موادغذایی ترتیب دادهاست. همزمان دولت این کشور نیز بودجه بیشتری...
-
گوشت مصنوعی
26 شهریور 1391 08:48
منظور از گوشت مصنوعی، هر نوع فراورده ی گیاهی است که از نظر بافت و مزه شبیه به گوشت طراحی شده باشد. همچنین به گوشت هایی که از چرخ کردن نوعی پروتئین با کیفیت پایین به منظور شبیه سازی پروتئینی با کیفیت بالا تهیه می شوند هم گوشت مصنوعی می گویند. تهیه در سراسر دنیا، فرایند رایجی که به منظور تولید گوشت مصنوعی صورت می گیرد،...
-
نگهداری مواد غذایی با استفاده از تشعشع
24 شهریور 1391 00:05
درتحقیقاتی که درمورد روشهای جدید نگهداری مواد غذایی صورت گرفته است، محققان توجه خاصی به امکان استفاده از اشعه هایی با فرکانس های مختلف (از جریان الکتریکی با فرکانس پایین تا تشعشعات گاما با فرکانس بالا) داشته اند. (10-1). بیشتر این تحقیقات درمورد اشعه ماوارءبنفش ،تشعشعات یونیزه وگرم کردن با مایکروویو بوده است. معمولا...
-
برچسب راستگوی مواد غذایی
24 شهریور 1391 00:02
امروزه درج تاریخ تولید و به خصوص تاریخ انقضا، ضروری ترین موردی است که در بسته بندی مواد غذایی به آن توجه می شود. حتی بسیاری از کودکان هم آموخته اند هنگام خرید خوراکی به تاریخ انقضا آن توجه کنند. اما متاسفانه در همه جا می توان مواد خوراکی را دید که برچسب انقضا آنها دستکاری و یا مخدوش شده است. مثل اینکه ژاپنی ها هم با...
-
نگهداری و شرایط ذخیره سازی محصول پروبیوتیک
23 شهریور 1391 23:56
نگهداری و شرایط ذخیره سازی : همانطور که گفته شد دمای مراحل مختلف تهیه ی محصول بر توانایی زیست میکروارگانیسم های پروبیوتیک مؤثر است . در دماهای پایین توانایی زنده ماندن باکتری های اسید لاکتیک افزایش می یابد . در حالی که در همین دماها رشد L.bulgaricus ها محدود شده و در نتیجه ی اسیدیته ی محصول افزایش می یابد و تحمل...
-
آشنایی با غذاهای فراسودمند
23 شهریور 1391 23:53
دانش و فناوری غذای عملگرا به مفهوم امروزی از سال ۱۹۸۰ در ژاپن مطرح شده و تا امروز توسعه پیدا کرده است. در آن زمان، دولت این کشور تصمیم گرفت با اتخاذ تدابیری با ترویج تولید ومصرف یکسری غذاهای خاص فاکتورهای مستعدکننده انواع بیماریها را در میان مردمش کنترل و در نتیجه از افزایش تصاعدی هزینههای بخش درمان ممانعت به عمل...
-
تولید گوشت گیاهی
23 شهریور 1391 23:45
یک محقق آمریکایی موفق به تولید گوشت با پایه گیاهی شده است که از لحاظ طعم شباهت زیادی با گوشت حیوانات دارد. پیشبینی میشود مصرف گوشت تا سال ۲۰۵۰ به دو برابر میزان فعلی برسد و دستاورد جدید در تولید گوشت با پایه گیاهی میتواند پاسخگوی نیاز سیریناپذیر مردم جهان به مصرف گوشت و گامی مهم در جهت پیشگیری از عوارض ناشی از...
-
سوال و جواب در مورد شیر
20 شهریور 1391 18:55
- تعریف شیر چیست ؟ شیر مطابق استاندارد شماره 1756: منحصراً به ترشح معمولی و طبیعی پستان اطلاق می شود که از یک یا چند دوشش بدست آمده و به آن چیزی اضافه یا از آن چیزی کم نشده است . مطابق تعریف کدکس : شیر محصولی است که از غده پستانی گاو ماده شیر ده، چند روز بعد از زایش خارج می شود مشروط بر اینکه آن گاو سالم باشد ، تغذیه...
-
پنیر و نقش میکروبها در تهیۀ آن
20 شهریور 1391 18:46
از نوشته های قدیم بر می آید که پنیر را از زمان بسیار گذشته به عنوان غذا مصرف می کرده اند . تاریخ دقیق تهیۀ پنیر مشخص نیست ، اما به نظر می رسد که مربوط به فاصلۀ بین اهلی کردن گاویعنی حدود نه هزار سال پیش از میلاد تا دوران کتاب مقدس (پنج تا سه هزار سال پیش از میلاد ) باشد . از نوشته های دو هزار سال پیش از میلاد بر می...
-
پری بیوتیکها
19 شهریور 1391 19:14
پری بیوتیکها طبق تعریف رسمی در سال 1995 به کربوئیدارتهای غیر قابل هضمی اطلاق می شود که به طور انتخابی سبب تحریک رشد و فعالیت تعدادی از باکتری های روده شده و بدین وسیله اثرات سودمندی روی میزبان اعمال می کنند. از پری بیوتیک های می توان به اینولین ، صمغ های فیبری ، رافتیلین ، پیرو دکسترین ، زایلان ، استاکیوز ،...
-
لواشک
19 شهریور 1391 17:10
لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظشده و قوامآمدهٔ میوههایی همچون آلوچه ، آلو ، قیسی و امثال آن تهیه میکنند و همچون لواش آن را پهن و نازک میکنند تا خشک شود. لواشک در واقع نوعی عصارهٔ گرفتهشده از میوههاست که متخصصان تغذیه به آن « اکستراکت » میگویند و در زبان عربی موسوم به «قمر الدین» است و با خشک کردن...
-
کِفیر، نوشابه ای تخمیری
17 شهریور 1391 14:33
دیگر نوشابه گازدار نخورید کِفیر، نوشابه ای تخمیری نوشیدنی های تخمیری در اغلب کشورهای جهان کم کم جای نوشابه های گازدار را می گیرند. گرچه مصرف این نوشیدنی ها هزاران سال قدمت دارد و در بعضی کشورها تولید خانگی آن سینه به سینه در میان قوم ها و مناطق مختلف چرخیده است و افراد آن را مایه ی سلامت و طول عمر می دانسته اند، ولی...
-
اثرات خوب و بد نمک بر بدن
17 شهریور 1391 14:29
نمک یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است و به عملکرد صحیح بدن و مغز کمک می کند. اما مصرف زیاد نمک می تواند خطرات بیشماری را برای بدن داشته باشد. این خطرات در افرادی که فشار خون بالایی دارند، به مراتب بیشتر است. ریختن نمک زیاد در غذا اثرات مفید نمک برای بدن: 1- بیشترین اثر مفید نمک، ثابت کردن ضربان غیر عادی قلب است و...
-
مضرات بستنی
17 شهریور 1391 14:23
اولین خطری که مصرف زیاد بستنی به همراه دارد ; چاقی است . افرادی که به جای مصرف غذاهای سالم به میزان زیادی بستنی مصرف می کنند. ظاهر چاق و پف کرده ای دارند اما در حقیقت از لحاظ مواد معدنی و ویتامین ها فقیرند چون مصرف بستنی ، جلوی اشتها را می گیرد . در عین حال ترکیبات افزودنی مثل کاکائو به بستنی نیز در مقیاس زیاد به...
-
همه چیز در مورد اسید لاکتیک
13 شهریور 1391 18:02
اسید لاکتیک به فرمول CH3CHOHCOOH اسید آلی بی رنگی است که محلول در آب و اتانول است . این اسید حاصل عمل تخمیر لاکتوز است که در ریشه های ترش شده و فرآورده های تخمیری شیری مثل ماست ، پنیر و ... به وفور وجود دارد . در واقع پروتئین شیر در اثر تولید این اسید کوآلوگه می گردد . اسید لاکتیک در اثر فعالیت شدید بدنی نیز در ماهیچه...
-
پروبیوتیک یعنی چی و مزایای ماست پروبیوتیک
31 مرداد 1391 15:53
کلمه پروبیوتیک از کلمه یونانی به معنی "برای زندگی" گرفته شده است . پروبیوتیک معمولا" یک یا مخلوطی از چندمیکروارگانیسم هستندکه چنان چه توسط انسان یا حیوان مصرف شوند ، می توانند با بهبود خصوصیات میکروفلور گوارشی میزبان اثرات سودمند بسیار زیادی را اعمال نمایند. پروبیوتیک چیست ؟ کلمه پروبیوتیک از کلمه...
-
نقش آب پنیر در بهبود کیفیت نان
24 مرداد 1391 11:55
نان و محصولات آردی مهمترین منبع غذایی مردم ایران است متاسفانه در کشورمان به دلیل کیفیت پایین نانهای تولیدی همه ساله مقادیر قابل توجهی نان ضایع می گردد . اگرچه یکی از دلایل اصلی پایین بودن کیفیت نانهای تولیدی در کشور مربوط به کیفیت پایین گندم یا آرد مورد استفاده است ، اما عوامل و دلایل مهم دیگری همچون روش نامناسب تولید...
-
تهیه کنسرو ماهی
24 مرداد 1391 11:06
یکی از مهمترین روشهای آماده سازی یا فراوری مواد خوراکی ،کنسرو نمودن آن محصول میباشدکه از این طریق میتوان آنرا برای مدت طولانی حفظ نمود و در پایان مدت نگهداری نیز مطمئن بود که محصول سالم و قابل مصرف است. - مراحل تهیه کنسرو ماهی *مرحله اول :عمل آوری ماده خام 1- درجه بندی ماهی 2- شستشو(آب قابل شرب یا آب کلر زده ppm 5-3 )...
-
نان مرغوب چه نانی است؟
24 مرداد 1391 10:57
این روزها وقتی برای خرید نان به نانوایی فانتزی مراجعه میکنیم با انواع مختلف نانها مانند نان جو، نان چاودار، نان سویا، نان ذرت و... روبهرو میشویم. گاهی نیز در انتخاب نوع نانها سر در گم میمانیم که کدامیک بهتر و مغذیتر هستند و آیا این نانها نسبت به یکدیگر برتری دارند؟ نان گندم سبوسدار این نان از آرد گندم با...
-
نان کپک زده ، قاتل خاموش
24 مرداد 1391 10:45
وزارت بهداشت اعلام کرد: مسمومیتهای سرطانی یا سرطان زایی از عوارض مصرف نانهای کپکزده است و حتی مصرف این دامها برای دام نیز اشتباه است زیرا باعث تولید سموم خطرناکی می شود که در نهایت وارد چرخه غذای انسان میشود. به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، رضا مورکیان، کارشناس مواد آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا...
-
روش نگهداری و مصرف غذا در تابستان
23 مرداد 1391 18:03
به طور کلی می توانیم بگوییم، هر نوع ماده ی غذایی که آب بیشتری داشته باشد یا آب مورد استفاده ی میکروارگانیسم ها در آن فراهم باشد، شرایط مناسب تری برای فساد غذا فراهم می کند. گوشت، شیر و سایر مواد لبنی از دسته مواد غذایی هستند. همان اندازه که این مواد غذایی برای ما لازم و ضروری هستند، به همان میزان هم مورد علاقه ی شدید...
-
مگا- 3 معجزه قرن جدید در پیشگیری از بیماری ها
23 مرداد 1391 17:59
مهم ترین مخزن آلفالینولئیک اسید ( ALA) روغن بذرکتان است که حاوی مقدار قابل توجهی از اسیدچربALAاست. پس از آن روغن گردو، جوانه گندم و سویا حاوی این اسید چرب هستند. سایر موادغذایی فاقد این اسید چرب هستند یا مقداری بسیار جزئی از اسید چربALA را دارند. مخزن دو اسید چرب دیگر از خانواده امگا 3 یعنی ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA)...