-
غذاهای فراسودمند(عملگرا)
9 آذر 1392 11:35
این غذاها، علاوه بر خواص تغذیهای پایه، دارای خواص سلامت بخش نیز هستند. به عبارت دیگر، غذاها یا محصولات غذایی که با شعارهای سلامت بخش نشانهگذاری شدهاند دردسته عملگراها به حساب میآیند و حتی غذاهای روزانه که با اضافه کردن ترکیبات منحصر بهفرد سبب افزایش سلامت میشوند نیز میتوانند عملگرا نام گیرند آشنایی با غذاهای...
-
نوشابه خورها می توانند این نوشیدنی ها را جایگزین نوشابه کنند
7 آذر 1392 13:24
بسیاری از ما به نوشیدن نوشابه به همراه غذا عادت کردهایم اما در حال حاضر نمیدانیم با وجود مضرات نوشابه چطور به این عادت خود به درستی پاسخ بدهیم؟ همانطورکه میدانید نوشابه مضرات بسیاری برای بدن ما دارد و ضررهای فراوانی به ما میرساند و از طرفی به نوشیدن، نوشیدنیها عادت کردهایم جایگزین نمودن نوشیدنی های طبیعی...
-
چرا دانسیته شیر را اندازه گیری می کنیم ؟
6 آذر 1392 12:20
وزن مخصوص شیر تابع وزن مخصوص مواد جامد تشکیل دهنده شیر است. شیر خام وارد شده به کارخانه باید مورد بررسی کارشناسان آزمایشگاه قرار بگیرد تا سلامت شیر جهت تولید فرآورده های تخمیری و محصولات استرلیزه مورد بررسی و تایید قرار بگیرد. اندازه گیری مقدار دانسیته شیر خام از جمله مهمترین و اولین آزمایشهایی است که مورد بررسی قرار...
-
خوراکی های برای برطرف کردن بوی سیر
6 آذر 1392 12:13
غذاهای محتوی سیر و پیاز بی نهایت خوشمزه هستند اما موجب بوی بد دهان می شوند و این مشکل بسیاری از افراد است که راهی برای بر طرف کردن آن نمی دانند. در این جور مواقع چه باید کرد؟ زمانی که با خوردن غذاهایی حاوی سیر، پیاز یا ادویه کاری دهان بدبو می شود، باید از خوشبوکننده های دهان استفاده کرد و البته این کار را به کرات...
-
غنی سازی آرد
1 آذر 1392 11:50
تاریخچه غنی سازی موادغذایی در جهان: غنی سازی روش جدیدی برای پیشگیری از کمبود مواد مغذی نیست و بیش از صد سال است که از این روش برای پیشگیری و کنترل عوارض کمبود برخی از ریزمغذی ها استفاده می شود. به عنوان مثال، افزودن ید به نمک سفره برای پیشگیری و درمان گواتر که دراثر کمبود یدایجاد می شود، از سال 1831 آغاز شده است....
-
نکاتی در مورد یخ زدایی مواد غذایی
1 آذر 1392 11:17
1 - هرگز برای باز کردن یخ میوه های خام و خمیرهای آشپزی که در فریزر نگهداری کرده اید آن ها را در محیط گرم مثل ماکروویو قرار ندهید؛ این کار موجب از بین رفتن شکل و مزه این موادغذایی می شود. 2 - برای باز شدن یخ بسته بندی انواع گوشت بهتر است آن ها را درون آب با دمای معمولی قرار دهید. 3 - بسته بندی های موادغذایی را فقط...
-
خواص سیب
1 آذر 1392 11:13
-
اصطلاحات تخصصی صنعت غذا
27 آبان 1392 17:22
1-پاستوریزه سازی(PASTEURIZATION): روشی برای کشتن اغلب میکروارگانیسمهای بیماریزا (کاهش تعداد آنها تا حدی که ایجاد بیماری نکنند) و غیر فعال ساختن آنزیمهای موجود در مواد غذایی بمنظور به تعویق انداختن فساد در مواد غذایی اطلاق میگردد. * (LTLT): حرارت دادن مواد غذایی تا 62.8 سانتی گراد به مدت نیم ساعت. * (HTST): حرارت دادن...
-
لواشک و تولید آن
27 آبان 1392 17:10
به گزارش شبکه خبری فودنا در این مطلب نحوه تولید لواشک صنعتی ، آلوچه و تمبرهندی به همراه شرح کوتاهی از تمامی میوه هایی موجود در این فرآورده ها آمده است . ترکیبات شیمیایی میوه ها : میوه ها ترکیبات شیمیایی متعددی دارند که ساختمان و میزان این ترکیبات می توانند متفاوت باشند . ترکیبات شیمیایی میوه ها میتوانند شامل آب ، کربو...
-
آدامسهای بدون قند بجوید
21 آبان 1392 14:52
به گفته متخصصان انجمن دندانپزشکان آمریکا جویدن آدامسهای بدون قند میتواند به سلامت دهان کمک کند. متخصصان انجمن دندانپزشکان آمریکا مزایای زیر را در خصوص جویدن آدامسهای بدون قند مطرح میکنند: - جویدن آدامس باعث میشود میزان تولید بزاق دهان افزایش یابد که همین امر میتواند به از بین بردن اسیدهایی که به دندانها آسیب...
-
مزایای شیر سویا در مقایسه با شیر گاو
21 آبان 1392 14:37
حدود 75 درصد جمعیت جهان دچار عدم تحمل لاکتوز می باشند. یکسری نژاد ها بیشتر از سایرین تحت تاثیر قرار می گیرند. برای مثا ل 75 درصد آفریقایی ها و 90 درصد آسیایی ها دچار عدم تحمل لاکتوز می باشند.علاوه بر این شیر سویا دارای پره بایوتیک های قندی مثل استاکیوز و رافینوز می باشد. این پروبایوتیک های قندی ایمنی را تقویت می کنند...
-
مفیدترین و سالمترین روغنهای خوراکی جهان
21 آبان 1392 14:32
1) روغن زیتون مزایای این روغن برای سلامتی انسان از سالها پیش شناسایی شده و بیشتر در رژیم غذایی مدیترانهای موجود است. به طور مختصر، این چربی اشباع نشده تک زنجیرهای میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مثل امراض قلبی و سرطان را کاهش داده و به افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند. 2) روغن دانه انگور این...
-
سال 2020، سال جهان بدون شکلات!
16 مهر 1392 12:50
به گفته متخصصان، افزایش تقاضای جهانی برای شکلات، موجب اتمام کاکائوهای جهان تا هفت سال آینده خواهد شد. این متخصصان که هفته گذشته در کتابخانه بریتانیایی لندن با یکدیگر دیدار داشتند، تاریخ دقیق پایان کاکائو را 2 اکتبر 2020 تعیین کردند. آنگوس کندی، کارشناس شکلات می گوید تا هفت سال دیگر با کمبود شکلات مواجه می شویم و هیچ...
-
خطرات وجود نیترات و نیتریت درآب آشامیدنی
2 تیر 1392 15:46
بسیار ی از مردم دررابطه با وجود نیترات در آب های آشامیدنی سؤالاتی را مطرح میکنند،نتایج پایش کیفی آبهای زیرزمینی پنسیلوانیا حاکی از غلظت کم نیترات درآبها میباشد، اما درمناطق کشاورزی غلظت نیتروژن -نیترات بیشتر از حد مجاز اعلام شده توسط EPA ،10 میلی گرم درلیترمیباشد ( حد مجاز نیترات بر حسب نیتروژن- نیترات 10 میلی گرم...
-
کاربردهای تابش در غذاها
26 فروردین 1392 22:11
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA تعدادی از کاربردها به مقصود بهتر کردن سلامت غذا وکاهش دادن فساد غذا شناخته شده است . 1) پرتو افکنی گوشت طیور و محصولات حاصله از گوشت طیور(شامل بهبود یافتن مکانیکی گوشت قرمز) به منظور کاهش دادن تعدادی از سالمونلا، کامپیلوباکتر و دیگر سموم باکتریا یی غذا است. که اگر محصول تازه...
-
روغن هسته انگور
26 فروردین 1392 21:57
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA روغن هستهانگور از جمله روغنهای جدیدی است که در بازار ایران وارد شده و از این جهت که حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است به روغن زیتون شباهت بسیار دارد. از سوی دیگر، روغن هسته انگور مادهای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلیفنولهای بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی...
-
خواص اعجاب آور توت فرنگی
22 فروردین 1392 13:31
توت فرنگی سرشار از ویتامینهای ب، ث، قند، سلولز، مواد چربی و البومی ن.وید ودارای اهن ،اهک ، فسفر،منیزیم،پتاسیم،سدیم،سیلیس ،ید وبرم می باشد. ظریف ترین میوه هاست.مقوی ، خنک ، ادرار آور و تصفیه کننده خون می باشد.پیش از غذا بخورید اشتها اور است.مواد قندی ان از نوع لولوز استکه برای اشخاصی که بیماری قند دارند بسار خوب است ....
-
رئیس جدید سازمان غذا و دارو منصوب شد
17 فروردین 1392 22:30
رئیس جدید سازمان غذا و دارو با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی شد. به گزارش مهر، دکتر عباس حاجی آخوندی به عنوان رئیس جدید سازمان غذا و دارو جایگزین دکتر احمد شیبانی شد. دکتر شیبانی که همزمان با وزارت دکتر دستجردی به عنوان معاون غذای وزارت بهداشت منصوب شده بود، با تشکیل سازمان غذا و دارو به عنوان اولین رئیس...
-
فرایند سنتی تولید نبات و معایب آن
14 دی 1391 17:48
نبات کریستال رشد یافته ساکارز می باشد که امکان اولیه تولید آن ایران و هندوستان ذکر شده است، در فرایند تولید نبات کریستالهای درشت ساکارز در اثر سرد نمودن محلول فوق اشباع شکر تولید می گردند. این روش سنتی تهیه نبات تا بحال متداول بوده است. طی سالهای اخیر تلاشهای فراوان در جهت بهینه سازی فرآیند تولید به عمل آمده است....
-
نان تست
14 دی 1391 17:46
متخصصان تغذیه هشدار دادند: اگر این بار تصمیم داشتید برای صبحانه از نانهای تست برشته استفاده کنید، باید بدانید که این نان تستها میتوانند، سبب پیری زودرس و بروز بیماریهای مزمن شوند. به گزارش ایسنا، جوزف فوربس، متخصص انستیتو قلب و دیابت آمریکا در آزمایشات خود تاثیر خوردنیهای معمول مثل نان تست را روی بدن انسان بررسی...
-
محیطهای کشت آزمایشگاه مواد غذایی
7 دی 1391 17:45
محیط های کشت باکتریها به سه صورت زیر تهیه میشود : محیط کشت مایع یا آبگوشتی (liquid or broth media) محیط کشت جامد (solid media) محیط کشت نیمه جامد (semi solid media محیط کشت مایع ( براث ) : این محیط فاقد آگار و فقط در لوله آزمایش یا فلاسک استفاده میشود . مثل محیط نوترینت براث. محیط کشت جامد : این محیط حاوی 5/1 تا 2...
-
ویفر
7 دی 1391 17:31
تکنولوژی ویفر ویفر نوعی بیسکوئیت ساندویچی سیمبر با بافت باز، ترد و شکننده است که دارای انواع مختلفی میباشد، در تولید این فرآورده از آرد، شکر، قند انورت، سیروپ، روغن، شیر خشک، نمک، لسیتین، امولسیفایر، و اسانسهایی مانند موز، پرتقال، شکلات و آب استفاده میشود و شامل دو قسمت نان ویفر و مغزی میباشد. فرمول تهیه: فرمول...
-
کاربرد لجن فعال
7 دی 1391 15:34
مقدمه: از آنجا که اغلب واکنش های شیمیایی در آب انجام می شوند، می توان گفت که این ماده حیاتی می تواند نقش مهمی در تنظیم فرآیندهای طبیعی و حفاظت از محیط زیست در برابر هرگونه تغییرات ناگهانی داشته باشد. بنابراین جلوگیری از آلودگی منابع آب و محیط زیست با استفاده از راهکارهای مناسب تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از آن می...
-
گوشت قرمز مفید یا ...
23 آذر 1391 10:18
سالهای سال است که محققان علوم تغذیه، در خصوص مفید و یا مضر بودن گوشت قرمز مجادله می کنند. برخی از آنها معتقدند که گوشت قرمز حاوی ویتامین ها و پروتئین هایی است که وجودشان برای بدن ما ضروری اند و گروه دیگر بر این باورند که مصرف گوشت قرمز ریسک ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. همبرگر، استیک و هات داگ...
-
دانش، غذا و تکنولوژی
23 آذر 1391 09:58
دانش، غذا و تکنولوژی،این سه مثلثی را بوجود می آورند که در رأس آن دانش قرار دارد ، چرا که دانش می گوید: انسان برای ادامه زندگی سرشار از سلامتی جسمی و روانی و رشد و تکامل طبیعی(خواه در دوران جنینی و یا پس از تولد) و برای بازسازی و نگهداری بافتهای بدن و بالاخره تولید انرژی که بدون آن فعالیتهای اعضای حیاتی بدن و ادامه...
-
امگا 3 وبهداشت ماهی
23 آذر 1391 09:56
ماهی و سایر آبزیان از نظر ارزش غذائی بسیار مهم میباشند علاوه بر وجود پروتئین های با کیفیت بالا چربی آنها که متشکل از اسید های چرب غیر اشباع ) ( unsaturated fatty acid هستند برای انسان لازم و ضروری میباشند. در بین این چربی ها امگا3 از ارزش بسیار برتری بر خوردار است . دانشمندان در بررسی نقش تغذیه در سلامت افراد ملل...
-
مسمومیت ناشی از غذای کنسروی
21 آذر 1391 10:27
بیماری بوتولیسم ناشی از عاملی بیماریزاست که سم آن به عنوان کشندهترین سم شناخته شده، معروف است. این بیماری نهتنها از طریق کنسرو بلکه به واسطه بسیاری از مواد غذایی که به درستی نگهداری نمیشوند نیز منتقل میشود. از جمله مواد غذایی که به این بیماری آلوده میشود؛ غذاهای دودی یا تخمیر شده، پیاز سرخ کرده و سیبزمینی پخته...
-
دارچین و خواص آن
20 آذر 1391 13:45
دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد. دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود. متخصصان به این نتیجه رسیده اند که دارچین علاوه بر آن که دیابت را کنترل می کند، بر کلسترول خوب و LDL هم اثر می گذارد. افرادی که آلرژی دارند نباید از...
-
مدارک لازم برای مسئول کنترل کیفی کارخانه صنایع غذایی
20 آذر 1391 12:37
1- معرفی نامه از شرکت ، واحد یا کاراه تولیدی ( معرفی نامه باید در سر برگ شرکت ، واحد یا کارگاه تولیدی با امضاء و مهر مدیر عامل تهیه شود ) 2- عکس اداری 4*3 - 2 قطعه ( خواهران با رعایت حجاب اسلامی ) 3- تصویر صفجه اول شناسنامه - 2 نسخه و کارت ملی 4- تصویر آخرین مدرک تحصیلی - 2 نسخه ( تصویر آخرین مدرک تحصیلی « کپی با اصل...
-
آثار افزودن پودرگلوتن خشک به آرد معمولی بر روی کیفیت ماکارونی
19 آذر 1391 16:45
چکیده : هدف این پژوهش بررسی آثار افزودن پودرگلوتن خشک (DGP ) بر روی صفحات خمیرآردگندم معمولی و پاستا می باشد. این آزمایش با استفاده ازآرد به دست آمده ازگندم گونه معمولی زمستانه (Pegassos و Mikon )، غنی شده با 3% و 6% افزودنی های پودرگلوتن انجام شد. برای اهداف مقایسه ای، سمولینا مورد استفاده قرار گرفت. پودر گلوتن خشک...